söndag 30 augusti 2009

Måla med fingrarna

Tanken var att barnen skulle få trycka sina fötter och även gå på pappret för att lämna fotavtryck. För att få en färg som helt klart skulle lämna de små fötterna efter tvätt så bestämdes att jag skulle göra en färg med hjälp av tapetklister och pulverfärg.

Ni som hanterat tapetklister mycket vet att tapetklister är halt, vilket jag kom underfund med efter att jag blandat färgen klart. Troligtvis skulle barnen bara halka omkring på pappret och inte lämna några fotavtryck alls.

Jag som tycker om att kladda och klottra tyckte i alla fall att färgen skulle användas till nåt! Så barnen fick istället måla med händerna. Ursprungstanken var att barnen skulle få kludda i färgen med fingrarna och sedan på pappret, men efter att ha tänkt en minut så vet man att kluddar man i grönt och sedan i rött utan att tvätta händerna emellan (vilket barnen naturligtvis inte skulle ha gjort) så skulle barn två ha fått lagom definierbara färger och barn tre skulle ha fått tre pytser med grått/brunt.

Fick tipset att måla på barnens händer med en pensel (en pensel per färg alltså), det håller färgerna rena samtidigt som det kittlar skönt på händer och fingrar :)

Barnen jag jobbade med är i åldern 1-3 år. Av dessa tyckte ca. hälften om att kludda med färgerna, den andra hälften sträckte olyckligt händerna mot mej, eftersom de var kladdiga och behövde torkas.

Händer det senare får man bara visa åt barnet vad man menar att det ska göra med sina kladdiga händer. Jag klappade på pappret, vilket gjorde att barnet upprepade vad jag gjorde och klappade handavtryck på pappret. Efter varje gång gjorde barnet ett nytt försök, men det var samtidigt roligt att klappa i bordet :) Barn som verkligen hatar att få kladd på sina händer ska inte behöva utstå det. Man kan pröva försiktigt, men man ser ju om barnet verkligen är olyckligt. Ett sådant barn kan t.ex. dutta med skumgummi eller måla med pensel.

Många barn vill gärna måla direkt med pensel, för att de är vana vid det, samtidigt kan de tycka att det är skönt med den kladdiga, hala tapetklistret mellan fingrarna. Ett barn som helst ville måla med pensel avslutade sin målning med att endast gnida fingrarna mog handflatan och händerna mot varandra, som man gör vid handtvätt.

Pysslet kan även passa åt äldre barn, för man är aldrig för stor för att kladda :) Jag målade min egen provbit, på en liten bit papper i och för sig, men jag skulle gärna ha gjort en stor teckning jag med! Jag avstod eftersom jag tycker att barnens alster är så fina, jag blir bara "avundsjuk" när jag inte lyckas få till ett lika fint konstverk.

torsdag 27 augusti 2009

Bokmärke med magnet

Till jobbet skaffades en lärarkalender för att hålla koll på viktiga datum och dylikt. Jag funderade såklart direkt hur man fort skulle ta sig fram till rätt vecka. Ok, man kan riva av hörnet på sidan och vips! Så vet man vilken vecka man är på! Om 'man' inte är som jag, det vill säga, glömmer bort att riva av kanten och så får jag sitta och bläddra.

Så jag bestämde mej för att ett bokmärke får det bli! Ett med magnet, så att det inte bara ramlar ur och ner på golvet för att sedan försvinna gudarna vet vart!

Rött är en bra färg för vår kalender, så jag började med att söka på nätet efter en bra bild som kunde agera bakgrundsbild. Jag fick dessutom en nyckelpiga-stämpel till födelsedagen och den måste prövas :) Så nyckelpigor på bakgrunden, tack!
Lättare sagt än gjort! Hittade tillslut en solros med nyckelpigor, ändrade hela bilden till röd ton.
Klippte ut en bit kartong i passlig storlek, så att stämpel-flickan skulle rymmas i alla fall. Sedan stämplade jag flickan, färglade henne och klistrade fast henne på bakgrunden. Sedan stämplade jag några nyckelpigor direkt på bakgrunden, och en som fick komma på en grön bakgrund.

Innan jag ens började med pysslet gick jag in till en pysselbutik och frågade om de hade magnetremsa. "Jo, visst har vi det!" Och efter lite sökande hittades rätt låda och jag fick välja mellan magneter. Först blev jag besviken, magneterna var för tjocka, och alltså för tunga, vilket jag sa. Så försäljaren visade på en rulle och frågade om det kunde vara bättre. Jo! Det tyckte jag:) Hans pris var 6,90€, så jag bad honom dubbelchecka för säkerhetsskull! Men tänkt! Jag trodde det skulle vara dyrare :) Fick det för 6,90€! Magnetbandet räckte till mer än dessa två bokmärken!
Magnetbandet var bara att klippa av med avbitartång, de hade dessutom lim på ena sidan, så det var bara att limma fast på bokmärket. Jag bestämde att jag ville ha magnet endast i nedre kanten. Ett tips är att låta magneterna fastna i varandra och sedan trycka ihop bokmärket, så kommer magneterna åt rätt håll plus att magneten fastnar på rätt plats.

När allt var på rätt plats så plastade jag allt med bokplast. Jag var noga med att vika bokmärket när jag plastade, så att vikningen skulle bli rätt. Jag plastade från båda sidor och lät plasten klistra ihop med varandra på sidorna, sedan klippte jag bort överflödig plast och lät lite sitta kvar längs kanten. Blev som en "fattigmans laminering" :) Hehe
En kollega som jag diskuterade med frågade om jag inte kunde göra ett bokmärke till deras kalender också, så jag tänkte att det blir ju skoj :) Om det går att göra så kan jag göra fler!

Jag valde blå till deras färg, enda kravet, därför var det enklare att hitta en fin bakgrund. Med erfarenheten av att ha redan designat ett bokmärke, så tycker jag att det här andra blev finare, även om jag tyckte det första var superfint före jag gjort det andra, jag får bara leva med den vetskapen att jag tyckte att den första var fin :)

Jag valde en annan flicka till detta bokmärke, och lät allt gå i blått. Jag ritade några slinor med blått, för jag kom inte på någon annan dekoration, blev överraskande snyggt i sin enkelhet!

Hittade fjärillar att stämpla på baksidan, dessa i målade jag i tre färger, blått, lila och grönt.

Blev jätte nöjd med slutresultatet! Enkelt och snyggt :) Har tänkt att jag även skulle dekorera pärmen på kalendern, men det får bli så småningom. Så fort jag hinner få ro att sitta ner och pyssla :p

fredag 21 augusti 2009

Mera experiment i köket!

Min blogg har nog blivit riktigt köksinriktad nu :) Men det ändrar snabbt det med! Jag hittade på en annan blogg krämig potatissallad som jag tyckte att jag ville pröva på. Receptet kommer endligt Helena från allt om Mat.


Krämig potatissallad
6 portioner

1 1/2 kilo färskpotatis
1 späd purjolök
1 dl grovhackade cornichons eller saltgurka
2 dl grovhackade urkärnade gröna oliver
2 dl färska örter t ex libbsticka, timjan, gräslök, persilja

Sås:
2 äggulor
2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk sötstark senap
2 dl gräddfil
2 1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk nymald svartpeppar

Skrapa och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt den rinna av och kallna. Vispa upp äggulorna till såsen. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en jämn sås. Skär den kalla potatisen i bitar och lägg i en skål. Ansa och skiva purjolöken tunt. Blanda potatisen med purjolök, cornichons, oliver, örter och sås. Klart att servera!


Det låter ju lagom enkelt och insprierande! Att laga egen majonnäs har väl aldrig verkat lättare!
Hur som helst så börjar jag med att skala potatis :) Jag börjar med 2 kg potatis, som efter att jag skalat (med potatosskalare) visar sig vara ca. 1,3 kg. Nåja, det får vara hur det vill, jag tolkade receptet som att det var 1,5 kg SKALAD potatis, men jag kan inte göra så mycket när potatisen är slut.

Jag tänkte att det går snabbare att koka potatisen om den är i bitar, så jag börjar dela potatisen i mindre bitar, sen kommer jag på att den ska delas EFTER att den är kokt, funderar en stund och bestämmer mej för att dela potatisen innan den kokas, så slipper jag göra det sen. Fungerade helt bra! ...eller vad vet jag, den ska serveras först imorgon! Men ett smakprov tog jag ju :)


Medan potatisen svalnar är det dags för såsen! Vi ska se nu..."vispa upp äggulorna till såsen. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en jämn sås" låter ju inte alls svårt!!


Jag prövar att använda min nya multichopper, två ägg, vispar dem, och märker att visplarna knappt rör i äggen, nåjo, jag testar i alla fall. I med lite olivolja....jo, det verkar gå bra! Det skär sig i alla fall inte! Fast, jag vet inte hur majonäs som skurit sig ser ut :/

I med mera olja, vispa mera.....mera ojla, all olja! Och hela tiden vispar jag. Resultatet har jag inte dokumenterat för jag blev så paff! En rinnande gul sörja! Var är min majonnäs??

Ok, jag lägger sörjan åt sidan och försöker igen....nu med bara en äggula, äggula, tillsätter olja, konstant vispande, mera olja....all olja....SAMMA RESULTAT!!

Jag ger upp och kollar i rutiga kokboken. Nå, för det första ska alla ingredienser vara samma temperatur för att det inte ska skära sig. Jag tror knappast det skar sig i alla fall, men OM det skär sig så kan man börja med att tillsätta lite mera senap eller börja med en ny äggula....MERA SENAP?? Ajjasså! Senap! Det börjar klarna!

För säkerhetsskull börjar jag med en ny äggula, nu enligt rutiga kokboken. Blandar äggula, senap och vinäger först, sedan i med oljan, droppvis först sen i tunn stråle.


Som tur är får jag hjälp i köket, bra att ha någon som håller vispen igång :) Fast jag följer inte rutiga kokboken helt, istället för oljan så häller jag i min ägg och ojla-sörja. Det händer nåt!! Det blir tjockt!! Jag tillägger ojlemängden som saknas och VIPS så har jag något som liknar majonnäs!! Lite mörkare på grund av senapen (som jag böt ut till endast stark senap) och oljan, som är olivolja. Så lite svarta prickar pågrund av svartpepparet.Resultatet blev bra :) Inte alls så svårt att göra majonnäs, bara man sku VETA vad som ska vara i majonnäsen så man kan göra rätt på en gång....Nästa gång jag gör dett recept kommer jag att byta ut i alla fall en liten mängd av ojlan till något annat än olivolja, tycker att olivojasmaken dominerar för mycket. I alla fall, i med gräddfilen och sedan var det klart!! Hade ju soklart ebdast 2 dl gräddfil och 2 gånger resten....men men, det får duga!

Sedan var det bara att skära purjolöken och gräslöken, eftersom en av dem som ska äta potatissalladen älskar gräslök och saltgurka, så har jag ökat dessa två mängder. Jag satte den mängd det skulle vara och sedan satt jag lite till på högt.

Efter att allt var i potatissalladen hällde jag på såsen. Jag satte allt, eftersom jag nu hade lagat det, plus att jag i min dumhet funderade att spara hälften, och sedan tog jag gräddfilsburken och hällde den i majonnäsen...SEN svor jag över att jag inte hade tagit undan någon majonnäs... Så kan det gå...tydligen...

Citat från en bekant: Gräslök är nog världens godaste gräs!

tisdag 18 augusti 2009

Kort som brev


Jag har blivit så dålig på att skriva brev. Så när jag kom att tänka på en av mina bästa vänner och att jag borde höra av mej, skriva brev, eller mail eller nåt! Så kom jag på att jag kan ju göra ett kort! Inne i kortet får man inte rum med så hemskt mycket text, men jag fick några rader :)

Det är roligt att göra kort! Vad är det som säger att man måste göra ett kort till en högtid? Man kan ju lika gärna bara göra ett kort för att säga åt någon att man älskar den, tänker på den, bara höra av sig!

Detta kort är gjort av omonterade stämplar. Eller, EN omonterad stämpel :) Jag har köpt stämplarna från Panduro. Just den här omonterade stämpelsatsen ska ha så kallat "mount" för att stämpeln ska hållas på akrylklossen. Vilket jag inte har och inte visste att jag behövde, så jag fick ta till min fantasi, vilket jag redan i ett tidigare inlägg har berättat :) Jag limmade stämpeln på akrylklossen med limstick.

Jag ha färglagt flickan med ProMarker penna och tusch. Tyvärr hade jag endast "hudfärgade" ProMarker, så resten är färglagt med tusch. Med ProMarker kan man färglägga utan att det blir ränder, vilket inte alltid lyckas med tusch. Dessutom man man skugga med ProMarkern. Detta har jag inte lärt mej ordentligt än :) Därav hennes väldigt mörka kinder :p

Hon är fästad med häftkuddar på en bit tapet på ett svart kort. Med glitterlim har jag gjort en ram runt kortet.

söndag 16 augusti 2009

Sega Brownies Utan Mjöl

Jag har köpt en kokbok med bara Brownies :) Eller, den heter BROWNIES * BLONDIES * KLADDKAKOR, av Linda Collister, så boken innehåller Blondies och Kladdkakor också. Blondies är ungefär som Brownies, men med vitchoklad.

Hur som helst så tänkte jag baka brownies till jobbet, och en kollega har gluten, det vill säga, hon är allergisk för vetemjöl, typ. Därför tänkte jag att jag skulle baka två sorters brownies, en utan mjöl och sedan Chokorombrownies. Efter lite funderande kom jag på att jag skulle slå ihop recepten! Laga Sega brownies utan mjöl men med chokladbitar och rom. Jag glömde förstås rommen....så någon romsmak finns inte i dem.



Läste igenom receptet:

300g ren choklad av god kvalitet
150 gram osaltat smör, tärnat
11/4 dl kakaopulver, siktat
4 stora sprättägg
2⅓ dl strösocker
100g pekan- eller valnötter, grovhackade
florsocker för pudring

en ugnsform, 20 x 25 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper
Räcker till 12 bitar

Jag funderade en stund vad som ersätter mjöl, men efter att jag jämfört med ett annat recept så kom jag på att det är kakaopulver som ersätter mjöl :)

Gör så här:
Förvärm ugnen till 180 °C. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med smöret. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning. Lyft skålen från kastrullen, rör ner kakaon och låt blandningen svalna till den ska användas.

Jag brukar smälta chokladen i mikron, ca. 1 minut i gången, sedan tar jag ut chokladen och rör om, är den inte smält så lägger jag in den igen och värmer lite till. FÖRSIKTIGT!!! Värmer man chokladen för länge bränns den och blir bara en massa oanvändbara klumpar. Jag smälte även smöret i mikron innan jag blandade det i smeten.

Knäck äggen i en skål och vispa kraftigt för hand eller med elvisp. Tillsätt socket och vispa till en lätt, ljus smet som är så luftig att den dubblas i volym.

Eftersom jag ville ha i chokladbitar så hackade jag lite av chokladen. Jag fuskade egentligen och använde rätt mängd choklad i receptet, men en liten del av det, ca. ⅓ av chokladen hackade jag. Jag gjorde dubbelsats, ärför ser det så mycket ut.


Vänd med hjälp av en rostfri sked försiktigt ner chokladblandningen och därefter nötterna.

Bilden är tagen innan jag rört om, det blir en mycket mörk smet!


Häll över smeteni den förberedda formen och släta till ytan.
Grädda i förvärmd ugn i 25-30 minuter eller tills ytan börjar kännas fast men kakan fortfarande är mjuk i mitten.

Jag behövde inte släta till ytan, men kollade i alla fall att den var någotlunda slät. De får det att låta så enkelt! "Tills ytan känns fast men kakan fortfarande är mjuk i mitten". Jag gräddade kakan i 30 minuter, tog ut den och hoppades att den var klar! Den var perfekt :) Men när jag började skära i den så trodde jag att jag hade misslyckats, sega brownies betyder SEGA brownies :D och lite brownies stannar kvar på kniven ;)


Medan Browniesena var i ugnen var det bara att städa upp och diska.

Låt kakan svalna i 10 minuter innan du försiktigt lyfter den ur formen. Pudra med florsocker onnan den delas i 12 bitar. Servera dem varma e3ller rumstempererade med en stor klick crème fraiche. När de svalnat kan de förvaras i lufttät behållare och ätas inom 4 dagar.


Jag pudrade inte med florsocker, utan har planer på att be köksan antingen vispa grädde eller om vi har glass i frysen att äta till.

På bilden, en bit brownies med maskarpone glass. Den var faktiskt "inte för söt" och med en stark choklad smak. Konsistensen är seg, nästan så att jag trodde att jag hade misslyckats och att den var degig, men den klibbade inte på fingrarna som en degig brownie skulle ha gjort utan var mera...seg.

Beskrivning av Browniesarna fanns innan receptet:

Utmärkt recept när du vill baka utan mjöl. Dessa gudomliga brownier är chokladmättade och inte för söta. Det är viktigt att låta dem bli lite "underbakta" så att de inte blir smuliga.

torsdag 13 augusti 2009

Kött och grönsakslasagne

Jag tänkte att det skulle vara gott med grönsakslasagne idag! I alla fall kom önskemål om grönsakslasagne med köttfärs, så det blev så :)


Det som ser så äckligt slemmigt ut är inget mer konstigt än en champinjon :) Den gör sig verkligen inte på bild! Snacka om att INTE vara fotogenisk ;)

Hur som helst. Jag har förr köpt ostsoppa påsar och på det viset fått ostsåsen till lasagnen. Inte helt dåligt...men ALLTID för lite :/ Så jag tänkte att jag lagar själv! Osten klumpar ihop sig på bottnet och så ett tunnare lager ostsås ovanpå....äckligt värre!!

Så idag funderade jag hur jag skulle få det att lyckas. Kanske en ost som går att koka? Eller en ost som är färdigt smält? SMÄLTOST!!? Så jag valde Pirkka smältost, en i vitlökssmak och en i purjolök, för att vara på den säkra sidan, att jag hade tillräckligt med ost menar jag :)

Nå, sedan fick jag ett förslag att sätta mögelost med, vilket jag nappade på, efter lite tvekan och övertalning.


Grönsakslassagne med köttfärs

400 g köttfärs
1 burk tomatkross
1 lök
1 burk champinjoner
kryddor efter smak, jag hade salt, peppar, grillkrydda

Grönsaker efter smak, jag hade broccoli, blomkål, morötter och vita bönor

Ostsås

50g margarin eller smör
1 dl vetemjöl
1 l mjölk
1/2 tsk samt
100g riven ost (jag satte i ca. 200g smältost)

Jag följer sällan recept till punkt och prickar. Därför är köttfärssåsen min egen påhittade, burkarnas stolek kan alltså varieras efter smak. Grönsakerna kokade jag och blandade i en skål och tillsatte bönorna.

Ostsåsen försökte jag följa enligt recept, bara det att jag inte såg på mängden så jag blev aningen förvånad när jag tittade på mängden mjölk, när jag ville ha ett hum om vätskemängd.

Köttfärssåsen:
Stek löken i olja eller smör, tillsätt champinjonerna och stek dem lätt. Tillsätt sedan köttfärsen. Låt det bli genomstekt och tillsätt sedan tomatkrossen. Krydda efter smak.

Grönsakerna har jag som sagt kokat en stund i saltat vatten. Jag klippte därefter i brockolin och blomkålen för att slippa de största bitarna. Därefter värmde jag hastigt bönorna, säkert onödigt, och blandade dem med grönsakerna.

Ostsås:
Smält margarinet och blnada i mjölet. Tillsätt hälften av mjölken, hetta upp och rör såsen slet, tillsätt resten av mjölken. Koka ett par minuter under ständig omrörning. Krydda efter smak och tillsätt osten.

Lasagnen:
Smörj en avlång form, häll köttfärssås på botten (jag läste inte och kom ihåg fel, ostsås går riktigt bra i bottnet det med) och rada lasagneplattor utanpå bredvid varandra. Lägg sedan ett lager ostås (jag lade grönsakerna med i samma varv som ostsåsen). Jag brukar varva plattor och sås tills formens kanter tar slut. Avsluta med ostsås och riven ost.

Grädda i 200 ° i 30-40 minuter, täck över formen och låt stå i ca. 10 minuter innan den serveras.

måndag 10 augusti 2009

Embossad blomma

Funderade en stund över vad tekniken heter, sen gick jag och hämtade boken varifrån jag har hittat idén, den är på engelska, men där heter kortet: Embossed baby booties.

Och är alltså embossad babyskor + banrvagn :)
Jag har valt ett annat motiv, en stor blomma. Vilket visade sig vara mindre smart! Smartare hade varit att välja ett litet motiv!

Hur som helst så ritade jag motivet på ett tjockare kartong papper. Sedan skar jag ut blomman med hjälp av en pappersskärare. Efter det tog jag ett gult kartongark, detta satte jag över "ramen" av blomman. Därefter tog jag en strumpsticka av trä och ritade på det gula pappret så att ett mönster bildades i blomformen. Det var svårt att få stickan att hållas innanför kanterna, och att veta VAR kanterna var! Det skulle ha gått bättre med ett ljusbord. Jag satte i alla fall hela arbetet mot fönstret för att jag skulle se konturerna av blomman. Sedan ritade jag hela blomman.

Det var svårt att få reliefen jämn, samt att låta bli att sticka hål på hela blomman.

Definitivt inte något jag gör om! Jag investerar hellre i en cutterbug, eller liknande. Den är relativt dyr, men jag är villig att betala det för att slippa det onödiga arbete min ovanstående beskrivning gav upphov till.

Kortet blev helt ok, och har levererats till sig ägare :) Men resultatet skulle ha kunnat vara mycket bättre och jämnare...


Boken där jag hittade idén heter: Greeting Cards, Quick and easy craft, 15 step-by-spep projects - Simple to make, stunning results, Cheryl Owen.



tisdag 4 augusti 2009

Bomull

Har köpt nya stämplar, ville så klart använda dem till något :) Så jag utnyttjade det faktum att jag känner ett par som firar sitt bomullsbröllop i år :) De har varit gifta i ett år med andra ord.

Tyckte stämplarna var så fina, så fast jag inte känner någon som ska gifta sig, så måste jag köpa dem! Nu kom de ju i alla fall till användning :) ....en av stämplarna i alla fall....

MEN jag hade inte förstått att man måste ha något som kallas "mount" till dessa stämplar. Så jag stod handfallen när stämpeln inte ville hållas på akrylklossen. Jag fick hjälp genom att texten lästes högt för mej.

Så jag improviserade och limmade fast stämpeln i akrylklossen med hjälp av papperslim, sån där som man har på dagis, limstick. Så var det bara att stämpla och ta bort stämpeln och tvätta bort limmet från akrylkloss och stämpel :)

Men jag ska nog köpa mount och se hur det fungerar.

söndag 2 augusti 2009

Pyssel till jul

Hittade lite pyssel bland alla mina foton :) Lite pyssel för barn! Fast det inte är årstiden får sådant pyssel....men i alla fall! Dessa pyssel är nog för 4 år och uppåt!



Om jag minns rätt är detta en flirtkula. Vilken färg den är målad med minns jag tyvärr inte, men det går säkert bra med tusch! Ett fint band är limmat i hålet, som brukar finnas på flirtkulan. Om det finns på alla har jag inte forskat om så mycket...


Mera dekoration. Gjord av två cirklar vikta på mitten, en pappersremsa fungerar som handtag.
Går bra att hänga i julgranen som dekoration!


Tomtefar. En tallkotte, lite vadd eller ull och röd filt. Tag en bit ull/vadd och limma på kotten som skägg. Av filt klipp ut en cirkel och forma den till en hatt. Eller hur vi nu gjorde hatten.... Ett stygn genom toppen på hatten och så har man en tråd att hänga tomten i granen med.


Enkel girlang. Klipp pappremsor, limma ihop dem till cirklar, se till så att cirkel nummer två träds genom cirkel nummer ett innan ändorna limmas ihop :)

Jag anser att gult hör till julens färger! Jag möttes av skeptisim! Rött, grönt och blått hör till julen fick jag veta!

Blått? Ja, hur som helst....men vi har ljus i granen och i fönstret som lyser GULT. Vi har en stjärna i granens topp och säkert i fönstret, som är GUL eller lyser GULT. Dessutom är det en färg som piggar upp i mökret.

Passar för barn 4 år och uppåt. Kanske 3 åringar klarar av det.

Kanske man kan förbise att detta är ett julpyssel. Man kan säkert dekorera till påsken med flirtkulorna och girlangen. Eller ett födelsedags kalas med girlanger :)