tisdag 27 oktober 2009

Askkopp

Jag var på besök till en persons hemgård. I alla fall tror jag att det är hans hemgård. I alla fall bor han där med en kvinna, som betyder mycket för mig. De gör det nog båda :)

En gång när jag satt i deras gunga så noterade jag att de använde en gammal (typ) pilttiburk som askkopp. En genonskinlig, tom, intetsägande glasburk, som dessutom hade vatten och gamla fimpar i sig. Såg inte så särskillt fräscht ut!

Då bestämde jag mig för att jag ville göra en askkopp! En sån där som är gjord av en kruka som är satt upp och ner på ett fat. Jag har sett sådana i alla möjliga olika motiv och jag bestämde mig för att mitt val av motiv skulle vara gården!

Så jag började med att fotografera gården, så att alla husen och uthusen kom med. Vissa träd finns faktiskt på gården, andra är bara påhittade, för att fylla ut med lite grönt.

Egentligen så ser man gården från mittenperspektivet när man snurrar på askkoppen, men vi ska inte vara så logiska :) Det skulle inte alls ha varit lika roligt att göra så som det egentligen ser ut, med alla husens framsida svängda mot mitten!

Här på bilden ser man huvudbyggnaden till vänster samt "föuskullan" till höger. Jag har väl stavat det där slangordet fel :) Men hur som helst. Det är ladugårdsvinden, om man direktöversätter det. Det har väl antagligen förvarats maskiner och vagnar där. Typ.
Längst ner har jag satt min autograf :)

Här ser vi en liten bit av det längsta uthuset längst till väster. Sedan kommer gungan och bastun. Såhär på rak arm har jag för mig att jag har satt björken på fel sida av bastun, men det kan hända att det faktiskt står en björk där med :)
Till höger finns ett litet uthus. Minns inte vad det kallas... Fugerar som uteförråd för tillfället i alla fall.


Här ser man "föuskullan" och det längsta uthuset på gården. Det som är lite nerhöjt är ett utedass och den mörkare delen är var bilen brukar vara parkerad. Fönstren till höger visar var "snickarboden" ligger :)



Till sist en bild på endast huvudbyggnaden :) Till vänster skymtas det lilla uthuser och till höger skymtas "föuskullan".

Jag är riktigt nöjd med mitt arbete :) Jag hade före grundmålat hela krukan blå, eller så mycket så att jag visste att jag det gröna skulle täcka det. Sedan mätte jag ut hur många byggnader det fanns och hur mycket utrymme jag skulle ge dem. Därefter var det bara att börja måla! Alla är målade på frihand. Jag målade det röda först och dekorerade sedan med tak, fönster, dörrar och annat som behövdes.
Gungan var inte så svår, några sträck i "ditåt" stil med ett tak på :)
Som avslutning lackade jag hela arbetet med matt spaylack, för att askkoppen skulle tåla att stå ute i regnet.
Det sista var onädigt :) Eftersom askkoppen var "för fin" för att användas som askkopp, så den står inne i vardagsrummet i en hylla, till allmänt åskådande! :)

måndag 26 oktober 2009

Avskedspresenter

Jag kom att tänka på dessa nu i samband med att jag igen slutar från mitt jobb. Samma jobb som jag slutade från när jag gjorde dessa presenter :) Nu har jag faktiskt inte anstängt mig så mycket, jag har inte ansträngt mig alls, så inga avskedsgåvor blev det den här gången!
Jag har i alla fall tänkt på en julklapp, fast det får jag se hur det blir med den :) Nåt mer avslöjar jag inte nu, hehe :)
I alla fall ville jag ge något personligt. Jag hade då jobbat ett år på samma plats. I brist på idéer så frågade jag personerna vilken färg de gillar. Bland färgerna fanns i alla fall blå och grön :) Så när jag såg skålarna och muggarna så kunde jag inte låta bli! Jag hade faktiskt tidigare funderat på mugg, men jag ville dekorera dem på ett annat sätt. Det sättet som jag ville dekorera dem på visade sig att det inte gick, eftersom färgen inte får vara där livsmedlet är. Jag ville dekorera insidan, men fick snällt dekorera utsidan.
Det är gjort med porslinsfärg (eller vad det nu heter), vitt och svart. Jag valde att göra en vit bakgrund var namnet skulle komma, samt tre prickar i en "hög". Jag dekorerar ofta med prickar just på detta sätt :)
Jag fick "grädda" mina presenter i ugn för att färgen skulle hålla bättre. Sen var det vara att packa ihop och ge bort :) Ja...vänta på att de skulle svalna först i alla fall!
Jag satte papper i botten på skålen, för att inte skålen och koppen skulle slå mot varandra, sedan fyllde jag koppen med godis och packade in i cellofan.

torsdag 22 oktober 2009

Höstlöv

Nu är det höst och det är bäst att passa på att pyssla med det naturen ger, eller inspirerar till :) Det här pysslet har inte jag kommit på, men jag tyckte att det blev fint och vill spara det någonstans var jag får tag på det när jag behöver det.

Tavlan är här inte riktigt klar, den saknar en wellpapp-ram som faktiskt gör denna tavla rätta!

Detta pyssel är enkelt att göra! Det enda man behöver är en tavla (vilket tjockare papper som helst duger säkert hur bra som helst!), löv (i detta fall lönn löv) och färger (vattenfärger eller täckfärger, gärna flytande). Höstens färger passar bra!

Den person som kom på detta pyssel sa att hon är mycket medveten om att blå inte är en höstlövs färg, men att hon tyckte att det piggar upp. Bara fantasin sätter gränser :)

Ta ett av löven och sätt färg på ena sidan. Pressa sedan lövet med färgsidan neråt mot "tavlan". Upprepa så många gånger som du önskar och byt sedan färg. Tänk i alla fall på att för många tryck kan göra att tavlan blir mera färgfläckar än lövavtryck, men så länge barnen har roligt så :)

Låt torka. Vill man ha en wellpapp-ram så behöver man naturligtvis wellpapp :) Det går bra att med hjälp av nål och tråd göra en hängare åt tavlan (då behövs naturligtvis nål samt tråd ;) Hehe)

Detta pyssel passar utmärkt till de mindre barnen, de behöver i alla fall hjälp med att få färgen på rätt ställe, samt att svänga på lövet (och att få lövet på tavlan och inte på bordet, golvet eller i munnen). De äldre barnen klarar av att jobba mera självständigt.

onsdag 21 oktober 2009

Höst

Det är bara att inse, sommaren är slut och hösten är här! Eller, snart är det väl bara att inse att hösten är slut och vintern är här :) Men hur som helst. Jag gillar hösten så jag passade på att laga ett höstkort åt min gudmor. Kortet har egentligen varit på gång i flera veckor, men jag har inte haft inspiration att avsluta det. Jag gjorde flickan, stämplade henne, färglade henne och sedan tappade jag helt intresset! Och har man inte intresse så betyder det att man inte har inspiration, och har man inte inspiration ska man inte fortsätta. Jag har fortsatt ändå ibland och resultatet har inte blivit något vidare....

Det här kortet gjorde jag mest på högt! Jag ville ha mina stora bokstäver och skrev GLAD HÖST. Eller, egentligen skrev jag GLAD HOST och sedan med hjälp av W, som har krumellurer på sina ändor gjorde jag Ö-prickarna. De kanske skulle ha fått vara lite tätare, men jag är nöjd i alla fall :)

Sedan ville jag använda höstfärger. Grönt var min basfärg för kortet. Sedan är orange en fin färg som hittas i lövblandningen på marken, samma gäller brun. Så dessa fick det bli! Klistrade dit dem lite huller om buller.
Sedan var det dags för GLAD HÖST och flickan. Bokstäverna är stämplade på gult papper, typ kopieringspapper. Jag ville att även de skulle ha höstfärger i sig. I ett skede försvann flickan bland alla papper på mitt skrivbord, och jag övervägde att stämpla flickan på samma gula papper och sedan låta bli att färglägga henne. Tur så kom hon fram! :)

Jag valde att limma bokstäverna (som är limmade med limstick, allt annat är limmat med dubbelhäftande tejp) liksom runt själva kärnan i kortet, alltså runt mitten typ. Och sedan låta flickan stå mitt emellan.

Jag tycker resultatet blev jätte bra :) På baksidan har jag stämplat ett att det är handstämplat, tyvärr glömde jag att ta foto på det, och jag rusade till posten för att få det postat, så nu är det påväg! (detta inlägg skrev jag samma dag som kortet gjordes, det kommer dock att publiceras några dagar senare, för jag vill att ägaren till kortet är den första som ser det!)

Inne i kortet har jag skrivit ett kort brev på kopieringspapper, det limmade jag sedan dit med dubbelhäftande tejp. Så kortet är i själva verket ett brev :) Fast ett kort sådant.

måndag 19 oktober 2009

Kåldolmar

Klassisk husmanskost står det :) Jag har i alla fall inte fått kåldolmar hemma någonsin! Jag fick veta att det var jobbigt att laga. Varför jag ens frågade beror på att i "Pippi på rymmen" kommer Tommy och Annika till ett fönster fullt med mat. De dreglar åt allt som finns där, bland annat åt kåldolmar (som jag förövrigt hade som åsikt att inte kunde vara gott, men eftersom Annika tyckte det så ville jag smaka!).

Ingredienser:

1 rejält kålhuvud
Vatten och salt till kokning

Fyllning:
1 gul lök
1 klick margarin
½ dl risgryn
2½ dl mjölk till kokning
400-500g blandfärs
2 ägg
1 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Stekning
margarin
2 msk sirap

Sås:
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
Ca. 3 dl av kålspadet
2 dl matlagningsgrädde
½ buljongtärning
salt
peppar
ev. ett par droppar soja


Ta bort den grova stocken i kålhuvudet med en vass kniv. Lägg kålhuvudet i kokande, saltat vatten. Koka tills bladen är lagom mjuka, ca. 20 minuter.

Bör tilläggas att en stor kastrull inte är till ondo!! Min kastrull är nästan för liten...och då har jag ett halvt kålhuvud!!

Lossna bladen och låt dem droppa av på en handduk. Jag lät hela (halva) kålhuvudet droppa av på en handduk. Det gick också helt bra.

Koka en tjock gröt av risgryn och mjölk, det tar ca. 20-25 minuter.

Hacka och mjukstek löken i fettet (kameran behagade meddela att den var utan ström just här, så jag har ingen bild på det. Hoppas ni klarar av det i alla fall :) Efter lite laddning av batteriet klarade kameran av att sammarbeta igen!)

Nu när jag läser reseptet pånytt märker jag att det aldrig står att man ska steka färsen :) Undra mellan vilka rader jag läste det? Hur som helst blev det helt bra i alla fall!!

Allt tar sin tid, och med en hungrig sambo så gäller det att göra allt så fort som möjligt. Därför så många plattor i gång som möjligt :) (Samt tydligen lite onödigt stäkande av färs xD)
Blanda färs med stekt lök, ägg, mjölk och kryddor. Gör i gröten och blanda väl.

Smörj en ungsfast form.

Klicka färsen på kålbladen och vik ihop till kåldolmar.

Lägg dem med skarven neråt i formen. (Hittade inte min ungsform, den var väl i disken, men ungsfast är den här också!).
Droppa över smält fett blandat med sirap. Ungsstek i 175 grader tills dolmarna fårr fin färg, 45-50 minuter.

Sirapen är ganska viktig, fick jag höra av en kollega :) För att de ska få lite sötma.

Sambom hade inhandlat lite potatisgratäng, det passade bra till kåldolmarna. Lingonsylten såg jag i kylskåpet och det är bara ett måste!! Såsen gjorde jag inte, det hade jag bestämt redan när jag började laga. Dessutom, även om jag skulle ha velat göra såsen, så passade jag på att hälla bort kålvattnet i vasken.

Jätte gott!! Mums :P

söndag 18 oktober 2009

Matcirkeln för barn

Första skålen är vit
Mjölk och ost är favorit

Andra skålen vackert röd
Kött och fisk nu steks på glöd

Tredje skålen blåbärsblå
Frukt och bär vi smaka på

Fjärde skålen den är grön
Sallad. gurka och små frön

Femte skålen svart som jord
Färsk potatis på vårt bord

Sjätte skålen den är brun
Bröd vi får av bagarfrun

Sjunde skålen gyllengul
Kärna smör är jättekul

Ät av alla skålar sju
Och må bra som Nalle Puh

lördag 17 oktober 2009

Födelsedag på beställning

Så sent som igår fick jag en förfrågan om jag kunde göra ett kort. Jag tackar alltid ja till att göra kort :) (om jag inte har en massa annat som jag MÅSTE göra och inte hinner...vill inte ta på mej jobb jag inte kan/hinner göra :/). Mina två basfrågor är: Vilken färg? Vilket motiv?

Då vill jag alltså veta vilken färg jag kan välja, det behöver inte vara en favoritfärg eller så, bara så att jag t.ex. inte gör ett gulligt rosa kort till en som hatar rosa eller nåt :) Motivet är inte så viktigt, bara om personen som ska har nåt som han/hon gillar, t.ex. hästar (vilket jag i alla fall inte har som motiv just nu ;)), blommor, djur. Nåt sånt :) Sen får jag ju improvisera om det visar sig att personen gillar hästar :p Fast jag använder ibland gammalt presentpapper, så det kanske skulle ha löst sig i alla fall :)

Jag ville gärna använda mina nya clear stämplar, med stora bokstäver. Gillar dem :) Så jag gjorde kortstorleken utgående från dem. De är stämplade på vanligt koieringspapper och sedan utklippta med sax. Tänkte först att de skulle ha blivit mer svarta, tänker mest på G, och funderade om jag skulle sätta någon färg till, med tusch eller nåt. Men sen bestämde jag mej för att det var perfekt som det var!

Jag hade fått svaret att jag skulle göra kortet i rosa. Fast jag hade från början fått svaret: Gör kortet i vilken färg du vill! Vilket är ett svar jag inte godkänner :p I alla fall bestämde jag mej för att sätta till en färg till. Röd! Efter lite funderande hit och dit kom jag på att jag ville ha halva kortet rött. När det var klart såg det ju ut som ett orienteringsmärke typ, men efter att GRATTIS hade kommit på plats ordnade det sig :) Det röda är klipt av rött papper, typ kopieringspapper, och sedan limmat på plats med dubbelhäftande tejp.

Nu fanns alltså tre färger på kortet. Rosa, rött och svart. Och jag tyckte att det räckte! Jag hade redan från början bestämt att jag skulle ha flickan med ballongerna med på kortet, och jag brukar färglägga henne (och de andra stämpelflickorna jag har). Nu bestämde jag mej i alla fall för att det var nog med tre färger (fyra egentligen, om man räknar det vita :)) och ville inte färglägga henne utan bevara henne i svart-vit.

Hon är stämplad på vanligt kopieringspapper och utklippt med sax. Så då kommer ju förstås problemet: Hur klipper jag ut ballongens snöre och hennes hår? Och får det snyggt limmat på kortet? Svar: Jag klipper inte ut dem! Jag klipper ut flickan och ballongerna och sedan stämplar jag dit hennes hår och snören :)

Inte det lättaste eftersom flickan inte är en clear stämpel (genomskinlig), men det gick helt bra. Fick nog sträcken där jag ville ha dem. Och även om jag inte skulle ha fått dem där jag ville ha dem, så hade jag bara en chans att få det rätt :) Sedan var det bara att limma dit ballongerna och flickan (det gjorde jag med dubbelhäftande tejp) på rätt plats.

Jag ville att insidan skulle följa utsidans tema, det vill säga: Halva röd. Men jag ville inte använda det röda pappret, för det skulle inte passa på insidan, där man ska skriva sina hälsningar!

Jag fick sova på saken! Och i morse hade jag svaret! Jag använder stämpelfärg! Tänkte först använda vattenstämpel, men det blev inte bra (på min provbit), så när jag hittade min röda stämpeldyna (som jag för stunden hade glömt bort att jag ägde) visste jag att den skulle fungera perfekt :)

För att få färgen jämn och fin använde jag en modell av triangeln som finns på framsidan och klipte av ett sittunderlag en triangel. Den triangeln använde jag sedan som en stämpel :) Jag limmade den på min akrylkloss för att få en bra stämpel av det :)
Sista touchen var en "handmade" stämpel på baksidan :) Denna gång let jag medvetet bli att skriva vem som hade gjort det, eftersom jag tycker att det inte passar med denna handmade-stämpel.

söndag 11 oktober 2009

Kortmakarna

Jag hade beställt grejer från kortmakarna. Eftersom jag inte bor i Sverige så bestämde jag att beställa till en bekants adress i Sverige, med hans tillåtelse naturligtvis!!

Tack vare ett lite missförstånd mellan honom och mej så dröjde det ett tag innan varorna skickades iväg. Jag hade beställt en jordgubbe-stämpel och ett spelkorts-stämel, vad jag minns, sen en stämpel som tydligen var slut, för jag fick en annan stämpel som kompensation :) En liten jordgubbe-stämpel! Jag är riktigt glad för kompensationsstämpeln!!

Hur som helst, när leveransen till sist kom fram hade han glömt bort att den skulle komma, så när han hömntade paketet från posten funderade han mycket över vad det kunde vara. Det var ju adresserat till honom! (I Sverige får man inte hämta ut ett paket om ens namn inte står på paketet, minns inte hur det är i Finland). Var det ett nytt masterkard? Eller Visa? (Eller vad han nu har...minns inte) Men NEJ :) Ingetdera! När han öppnar det är det stämplar!



Så för att kompensera honom för besvikelsen bestämde jag mej för att laga ett kort åt honom! Detta kort är i samma storlek som mitt bakkort, jag använde det som modell. Mitt på är kortleks-stämpeln som jag köpt från kortmakarna.Lekte med tanken på att sätta "kortmakarna" uppe i högra hörnet, men sen tänkte jag att jag inte kan göra så, det finns säkert någon copyright regel för det eller nåt, så jag lät bli.

På denna bild har jag ändrat lite. Ovanför texten "use only in case of emergency" står det hans namn. Men jag ville inte lägga ut det, dels för att jag inte har lov att lägga ut det.


Jag använde mitt bankkort som modell, både till storleken, framsidan (viss text) som till baksidan. På mitt kort står det att kortet skall returneras till närmaste bank (har jag för mej), vilket jag inte kunde använda, eftersom det inte finns nån bank! Därför fick det bli att kortet ska returneras till ägaren. På mitt kort står informationen på svenska, finska och engelska. För det första används inte finskan så mycket i Sverige och sedan rymdes den inte på kortet :)

Jag är JÄTTEnöjd med resultatet :) Han var också glad åt sitt nya kort! I alla fall sa han det ;) Hehe

lördag 10 oktober 2009

Redo för pensionering

Jag fick i uppdrag att tillverka ett kort till en kollega som skulle gå i pension. Eller, egentligen är det en kollega som jag arbetade med för ca. 2 år sedan.

Jag arbetade inte med henne så länge, så jag bad att få lite tips för vad jag ska hitta på! Trädgårdsarbete gillar hon, det var mitt tips. Så jag sökte bland mina pyssel papper (läs: gamla present papper) för att se om jag hade något bra papper med fina blommor på. Jag hittade en viss mängd papper jag kunde använda. Men jag fastnade helt för detta, med gula och vita blommor!

Valet att göra bakgrunden gul var inte så svårt :) Det var nästan självklart!

Flickan valde jag också för blomman. Gillar dessa stämpel-flickor :) De är så söta! Minns inte om jag hade någon tanke med färgerna eller om det bara var slumpmässigt valt. Säkert var väl tanken bara att det skulle synas och inte smälta in i bakgrunden. Hon är limmad på en bilt gul kartong, som är limmad direkt utanpå present pappret. Det har fått en upphöjd effekt med hjälp av svart stämpelfärg längs kanterna.

Texten var inte det lättaste! Men till sist snickrade vi ihop detta!

Blomman nere i högra hörnet är stämplad med vattenstämpel. Den ska alltså synas bara svagt. Tycker att den syns jätte tydligt! Som om den var stämplad med orange eller nåt. Detta gjorde det lite svårt när det var dags att skriva under, ingen ville skriva på blomman :/ Men till sist fanns inte rum någon annanstans så jag övertalade en att skriva på blomman och sedan följde andra exemplet :)

fredag 9 oktober 2009

Borsjtj-soppa

Rysk röbetssoppa. Vi har fått den på jobbet någon gång, och en kollega gillade den skarpt! Jag kommer inte ens ihåg vad jag tyckte om den, men tyckte i alla fall att jag skulle pröva på att laga den själv!

Receptet är från matklubben.se:

6-7 råa rödbetor (ca.500g)
2 gula lökar
1-2 morötter
1 klyfta vitkål (ca. 250 g)
2 msk margarin
1,5 l vatten
3 st buljongtärningar (kött eller grönsak)
1 krm svartpeppar
3 lagerblad
1-2 msk vinäger
salt


Skala rödbetor, morötter och lök.
(Jag hade inte vitkål, så jag improviserade med kålrot)

Strimla alla grönsakerna utom en rödbeta. Gärna i matberedare.

Smält matfettet i en gryta

Lägg i strimlorna och fräs ett par minuter.
(Jag undrar om det blev fräst alls....det var så mycket i min gryta!)

Tillsätt vatten,

den smulade buljongtärningen, peppar och lagerblad.
Koka under lock på svag värme i 20-30 minuter.
(Såklart hade jag inte lagerbland heller....så där fick jag bara låta bli att lägga dem i...)

Finriv den sista rödbetan och tillsätt strax innan soppan är färdig. Soppan blir då vackert röd.
Smaka av med salt och vinäger.
(Vinäger behövs nog för att bryta det söta i denna soppa!)
Servera soppan med gräddfil, créme fraiche eller avrunnen fil.

Jag tycker att soppan blev helt ok, men jag tänker till nästa gång den lagas tillsätta kött av något slag. Tyckte det saknades något. Kanske köttet är det lilla extra! Eller så är det bara så att lagerbladen och vitkålen VAR det lilla extra...synd att jag inte hade det hemma för då skulle jag ha vetat!

torsdag 8 oktober 2009

Lingonvispgröt!

Det är härligt att på hösten kunna använda och ta tillvara av det som växer i skogen :) Jag har i år plockat svamp (som så många år förut) och lingon. Tänk! Jag har plockat lingon :) Jag som ALDRIG har gillat att plocka lingon :) Jo! Förresten, vi hade en lingonplockardag i när jag gick i lågstadiet. Hela skolan, elever som lärare, gav sig till skogen för att plocka lingon! Sedan gavs alla lingon till köket så att de fick laga lingonsylt :) Undra vad som hände med den dagen? Det var kul!! ...kanske mest för att man fick vara i skogen och inte i ett klassrum... :P

Receptet jag använde är taget från Nalle Manna paketet (mannagrynspaketet):

Lingonvispgröt 4 personer

1 l vatten
1½ dl mannagryn
3 dl lingon (150g)
1-1½ dl socker
½ tsk salt

Vispa ner mannagrynen, lingonen, socket och saltet i det kokande vattnet.

Låt gröten koka i cirka 7 minuter. Rör om ibland!
(Jag har försökt få den kokande gröten på bild, men det syns inte riktigt att det kokar...)

Låt gröten svalna så att den är kall.

Vispa den kalla gröten fluffig.
Ju längre man vispar desto fluggifare blir gröten!

Ät tillsammans med mjölk :) Gott!!

När jag plockade lingon var mitt mål att plocka 3 dl. Detta kom jag ihåg när jag lagade gröten och tog lingonen från frysen. Jag hällde i lingonen....och sen började jag fundera, det var en ganska stor frysburk? Tja, det visade sig att jag hade runt 5-6 dl lingon, så jag ökade sockermängden till ca. 2 dl. Resultatet blev hur bra som helst :) En härligt rosa höstgröt!!

söndag 4 oktober 2009

Vantar är bra att ha när det är kallt ute

Men det är svårt att veta vilka vantar som är "mina" sen när alla har vantar och alla har sina egna "mina vantar". Så för att kunna vara säker på att "mina" vantar verkligen ÄR mina vantar så har jag stämplat dem :) De borde strykas än, men det har jag inte gjort än. Strykas för att färgen ska hålla alltså, inte för att jag tycker att vantarna är skrynkliga eller nåt ;) Hehe!

Jag har tidigare lagat en "nettan" stämpel, den gjorde jag för att kunna stämpla mitt namn på kläder som är mina, så behöver jag inte skriva mitt namn helatiden....efter som det är myyyycket jobbigare att skriva sitt namn med en penna än att stämpla dit det, vänta på att det ska torka och sedan stryka det så att det inte lossnar i tvätten :)

Hur som helst blev resultatet ABSOLUT snyggare!
Den övre bilden ger en mera korrekt bild av färgen på vantarna!

lördag 3 oktober 2009

Nya gardiner i vardagsrummet

Jag hittade på en rea ett jättefint grönt tyg med löv på. Jag tänkte direkt på vardagsrumsfönstret! Som är 500cm ganska exakt, by the way. Så behöver ingen fundera på det!

Min största oro var att det inte skulle räcka, men det var 250 cm långt och 150 brett, så jag delade det i tre delar, alla 250 långa, så min färdiga gardin blev 750 cm lång. Och det var INTE för långt i alla fall!! Kanske det till och med skulle ha fått vara mera längd på gardinen... Men jag är nöjd med resultatet, och det är huvudsaken :)

Märker på bilden att jag har lyckas ta ett kort på en del av gardinen som tydligen inte är riktigt bra uppsatt :) Kanske jag kan ändra på det...men hittar jag det inte igen så är det inte så viktigt. Då får det vara, om inte någon annan påpekar det, då får jag väl fixa det sen!

Vet inte vilken av dessa bilder som ger bästa bilden av vilken färg gardinen är, det är väl i princip en blandning av båda.

Det blev en kortare gardin nu än den som jag hade förut, men det var egentligen min mening. Ska bli spännande att se det i dagsljus imorgon, för jag tror att det ser annorlunda ut än nu när det är mörkt och regnigt ute.