tisdag 20 juli 2010

Kott-pyssel

Till en uppgift jag fick på jobbet hörde att söka reda på en snygg kotte-bild. Vi hade en idé som krävde en bild av en kotte. Så jag sökte på internet. Jag sökte och sökte och sökte....men icke! Istället hittade jag kottpyssel! Jag bestämde mej för att spara de jag hittade :) Tyvärr var jag endast smart nog att spara en internetadress.....och jag har inte hunnit pyssla dessa, ska göra det i något skede, är i alla fall min tanke.

Här kommer de!


En kott-ekorre. Detta är den enda som har en internetadress kopplad till sig. Det borde gå att klicka på bilden för att följa länken. Där finns även instruktioner på hur man ska göra för att tillverka denna kott-ekorre. Men visst är han söt? :)

Den här är bara för ljuvlig :) Fjädrar, ögon och en näbb av filt, skulle jag tro. Enkelt! I alla fall verkar det vara enkelt. Synd så har jag inte internetadressen kvar :/ Det är inte jag som har pysslat denna fågel.

Till sist en ljuvlig uggla (?)! Ser ut att vara ögon på svarta vaddliknande bollar, en nägg av filttyg, samt en stjärt av filttyg och två fötter av piprensare. Det är i alla fall vad jag tror. Har ju inte kvar denna fågels internet adress heller.... det är alltså inte jag som gjort någon av dessa tre!

Jag skulle säga att den som är i mitten kan göras av barn från 1-3 år, under uppsikt av vuxen! Självklart! De andra kräver nog äldre barn. Skulle jag tro i alla fall.

lördag 17 juli 2010

Inspirerad av en Nemi-serie

En tänkvärd Nemi seriestrip. Nemi finns in min dagstidning, en dag var det 4 rutor med tänkvärda meningar. Jag sparade dessa och det blev denna "tavla". En bakgrund av sångtesten "Don't bring flowers after I'm dead" Erik Hassle, endast refrängen om och om igen.


Jag satte upp den på sovrumsdörren. Allt är gjort på ett ljusgrått papper som är limmat på en svart bakgrund, så att det fick en svart ram.

"Det är tankeväckande att det inte finns några klichéer om att man prioriterar vänner och familj framför jobb och nöjen"

"Medan uttryck som att man inte vet vad man har förrän man förlorar det omger oss hela tiden"

"Det är märkligt att vi aldrig läs oss..."

"Och att det alltid är färre människor på födelsedagar än på begravningar"

Bilderna får representera livets gång. Från födsel, med att prioritera vänner och familj och att man inte vet vad man har före man förlorat det.

Mitten av livet med alla födelsedagar.

Samt döden, där all släkt samlas på begravningen. Det sista fastnade jag verkligen för. När barn uppnår en viss ålder slutar man ordna släktkalas. Barnen har sina egna födelsedagskalas, och till sist slutar man fira födelsedag. Det firas när man uppnår tiotal, 30, 40, 50, 60, 70, osv. Men till begravningen samlas alla.



"Don't bring flowers after I'm dead. Don't bring flowers after I'm dead. Save your givings to the living instead. Don't bring flowers after I'm dead."

Designed by me. Jag satte upp den för att jag alltid ska minnas att ta vara på det jag har just nu. Att jag ska se till att fira allas födelsedagar med besked, även om jag tycker att det är fint med blommor på begravningar. Men personen i fråga borde få lika många blommor till födelsedagarna som till begravningen.

torsdag 15 juli 2010

Semester Candy



Jag surfade som vanligt runt när jag hittade detta tillfälle :) Klart jag vill vara med om chansen att vinna detta! En trevlig semester önskar jag Chris_P! Titta gärna in hos henne. Länken leder till hennes semester candy.

tisdag 13 juli 2010

Dokumentera en hel dag, timme för timme

Här hittade jag en otroligt kul utmaning :) "Skrotboken ger dig utmaningen att göra EFIT (Ett Foto I Timmen) under en hel sommardag"

En sommardag, det blev sista dagen på jobbet :) med resa till vänner i Esbo, så en vanlig dag är det inte ;) Med det är en dag jag annars inte skulle ha fotat så mycket. Nu fick jag möjlighet att dokumentera den! Här kommer min dag! Fredagen den 2 juli!


Foto kl.6. Min klocka väckte mej 05.50. Jag bestämde att jag skulle försöka ta ett kort varje heltimme. Med någon minut hit eller dit tänkte jag inte bry mej om. Jag vaknade, klädde på mej och när klockan hade blivit 06.10 tog jag m in packning och gick ut till bilen. Något intressant hände alltså inte så jag bestämde att ta ett kort på klockan. Dels också för att få det överstökat och kameran nedpackad i väskan. Så att den inte skulle bli glömd.

Kl. 7. Väl på jobbet började jag göra i ordning min frukost. Mitt mål var att göra slut på så mycket som möjligt från kylskåpet, eftersom vi ska ha sommarstängt en månad. Gröten är gjord på majsflingor, 1 dl mjölk samt 1 dl rabarberkräm. Det gjorde slut på rabarberkrämen :) Jag drack ett glas mjölk till för att få slut på mjölken. Det lyckades inte, men det ska ju vara lunch också! Innan jag började på gröten fyllde jag en tvättmaskin och startade den.

Kl.8. Det är mycket som ska göras. Alla saker ska tvättas, samt en del saker ska flyttas på. Stället ska renoveras under sommaren så hyllor och sånt ska flyttas bort från väggarna. Väggarnas panel ska målas och lister bytas ut. Samt lite ombyggnad i valda rum. Jag började med att flytta ett stort skåp bort från väggen. Det gick bra om jag först drog ut det en bit, sedan använde min kropp som hävstång, ryggen mot väggen, benen mot skåpet och TRYCK! Svettigt! Och det hade inte ens gått en timme av min arbetstid. Sedan skulle jag flytta en ...ja, vi kan väl kalla det för en mellanvägg, höjd: ca knähöjd. Den skulle ut ur ett rum var det ska byggas om lite. Jag kämpade med mellanväggen, den var som 2 väggar med en 90 graders vinkel. Jag fick ut den ur rummet men gav sedan upp och skruvade den i två delar vid vinkeln. På bilden visas vad jag gjorde efter det. Jag plockade ur torkskåpet. Där fanns mängder av kläder som jag hade torkat dagen innan. De skulle ner i lådan och in i ett rum var vi försökte få in så mycket som möjligt.

Kl. 9. Följande personal kom på jobb runt 9. tiden. Jag tömde tvättmaskinen, slängde in den i torktumlaren och startade en ny tvättmaskin. Det visade sig sedan att torktumlaren tar typ hela dagen, så jag tömde den sedan för att ge plats åt sådant som behöver torktumlas. Resten fick hänga i torkskåpet.

Kl. 10. Eftersom allt ska tvättas fortsatte vi med det. Stolar, leksaker, pussel, spel.... det mesta var ju förstås klart, men vi hittade nog sysselsättning för dagen. Jag hittade en hel del dockor som behövde putsas upp. De går inte att sättas i tvättmaskinen eftersom huvud, armar och ben blir vattenfyllda. Istället går det att torka av huvud, armar och ben med en våt trasa. Magen går inte att göra så mycket åt.

Kl.11. Lunch! Vi hade kvar lunch från dagen innan. Ugnsstekt fisk och kokt potatis :) Det blev uppvärmd ugnsstekt fisk och stekt potatis. Min kollega stekte potatisen och jag skötte uppvärmningen av fisken. Jag gjorde annat medan hon började, kanske jag tömde tvättmaskinen? Minns inte. Sedan när jag kom till köket gick hon och ringde ett samtal, så en tid var jag ansvarig för både potatis och fisk ;) Ett uppdrag jag klarade av! :D Till detta hade vi sallad, tomat och vattenmelonskivor. Vi tog det lugnt. Varför stressa? Det mesta hade vi trots allt klarat av under förmiddagen.

Kl. 12Efter maten var det bara att försöka få så mycket som möjligt in i diskmaskinen. Eftersom vi skall ha en månad stängt så vill vi inte glömma nåt kärl som vi hittar när vi öppnar igen :p
Det gick bra! Jag plockade i diskmaskinen, så har jag något att fota sa jag ;) Hehe

Kl. 13 Efter maten satte vi de sista sakerna in i rummet. Resten fick vi sätta in i något annat rum, för detta skulle tätas. Rummet i fråga är fullt! Det sista vi torkade av var stolar. Det gick ganska bra, så vi torkade av så gott som alla :) Härligt! Då slipper vi göra det när vi öppnar igen.
Jag visste att det fanns sopsäckar i städskåpet, så jag hämtade dem. Som tejp hade jag en rulle bred genomskinlig tejp, som tog slut på halva vägen....förstås! Så jag fick ta till målartejp, som inte alls är lika bred. Min kollega hjälpte till, speciellt när jag använde målartejp så behövde jag hjälp. Med det breda tejpet gick det lätt. Att tejpa igen dörren var det sista jag gjorde på jobbet. Jag tog ut lite tid för att hinna med färjan till fastlandet.

kl.14 Jag kom fram till hamnen kanske en timme innan färjan skulle gå. En halvtimme innan släpptes vi till gåtunneln (eller vad jag ska kalla det) som leder till färjans ingång. Färjan kommer in 14.10, två andra färjor lämnar hamnen någon minut innan 14. Här ses två avgående och en anlöpande. Den andra anlöpande färjan syns inte än. Jag har en bild som visar alla 4 färjor, men jag tyckte denna var bäst :) Direkt när jag kom ombord uppsökte jag vilorummet.

Kl.15. Jag sov. Utsikten från sovsalen :) Hehe, vilosalen.

Kl.16. Jag sov från och till ända från att jag steg ombord till kl 16. Vill man så går det att förstora upp bilden, kanske man ser klockan i kafeterian :)

Kl.17. Lite efter kl. 16 bestämde jag att jag ska gå till taxfree. Jag valde ett vitt vin (som inte syns på bilden), mina absoluta favoriter Brunbergs 60% kakao chokladplattor, samt 3 fazers chokladplattor. 1 till mej, 1 till min syster till födelsedagen och 1 till min kompis som jag skulle besöka, hon skulle också få vinet. Väl i kassan såg jag ett favoritvin! Det som syns på bilden! Så jag tog en sån flaska. Jag hade ingen korg, så jag hade allt i famnen. Jag skulle byta grepp på vinflaskan, fumlade och tappade den i golvet. Flaskhalsen gick av....vin över hela golvet! En vänlig själ i kassa kön sa till i kassan och till slut kom någon och städa upp det. Reaktionerna hos övriga passagerare var roliga att följa :) Herregud det är vin! hade jag lust att ropa. Jag jobbar extra på en nattklubb, och där torkar jag även spyor om det finns. Då brukar jag vara noga med att ingen stiger i det....men vin? Jaja, när jag kom till kassan lastade jag upp mina uppköp och så fumlade jag så att mina brunbergs choklad ramlade i golvet! Sucka! Jag hade väl 4 stycken. Snacka om trött! Så efter taxfree gick jag tillbaka till vilosalen.

Kl.18. Där roade jag mej med att läsa en bok. En bok som jag inte vet om jag ska rekommendera eller ej, men som finns refererad i min bokblogg.

Kl. 19. Ungefär halv 7 ringer Habibi, en av mina bästa vänner :) Habibi betyder älskling eller något liknande. Vi pratade galant en halvtimme :) Sen bröts samtalet så jag fick ringa upp, det var perfekt runt kl. 19 ;)

Kl.20. Vi kom i hamn kvart före åtta tror jag. Hur som helst så skulle förstås nästan alla av. Man kan ta rullbandet eller vanliga trappor. Jag tar oftast vanliga trappor, så även denna dag.

Kl. 21. Jag skulle ta tåget till Esbo och därifrån ett närtåg till min slutdestination. När tåget äntligen kom till stationen var denna lapp på första vagnen. På sen följande vagn...och sen följande vagn...och sen följande vagn.....och sen följande vagn! Jag skulle ha gett upp om det inte var för att en massa andra människor fortsatte och fortsatte att gå längs med tåget, vagn efter vagn försvann, men tåget såg inte ut att ta slut! Till slut tog i alla fall lapparna slut :) Jag trodde inte att det var sant! Jag skyndade mej in i den första vagnen och satte mej på en bänk.
Mitt emot mej kom en finsk tjej. Jag vet att hon var finsk för att hon frågade om man kan köpa biljett på tåget. Jag sa att man kan det. Hon var ändå orolig, ifall hon sku få böter, så jag lugnade henne med att om hon får böter får jag böter och i så fall får hon skylla på mej ;) Det blir dessutom inte dyrare att köpa biljett på tåget om det inte finns möjlighet att köpa där man stiger på. Och det finns det inte i hamnen.
Bakom mej hör jag en stund senare en kille som försöker förklara vad Karis heter på finska. Han var osäker på det, Karjaa trodde han. När jag vände mej om för att se så såg han det, han tog tillfället i akt och förklarade åt personen att "de där vet!" Vet vaddå? frågade jag, så jag fick bekräfta att karis heter karjaa på finska. Sedan började han prata med mej. En kille från Sverige. Första gången jag har haft så mycket konversation med mina medpassagerare som denna resa! Jag pratade med killen och med tjejen om vartannat, hon kunde inte svenska, han inte finska :)

Kl.22. Det tog evigheter tills konduktören äntligen kom! Jag berättade vart jag skulle och han påstod att jag inte skulle stiga av i Esbo. Jag tänkte att han kan säkert sina saker. Jag köpte biljett, betalade, och skulle bara kolla att vad det stod i meddelandet jag fått. Jamen visst! Ett annat namn på min slutdestination! Jag högg tag i konduktören och förklarade att jag kommit ihåg fel, han bedyrade att det inte gjorde något, han ändrade min biljett och jag fick lite pengar tillbaka :) Härligt! Jag skulle i alla fall stiga av i Esbo.

Kl.23. Äntligen framme! :) Tågbytet i Esbo gick smärtfritt, tåget kom nästan direkt efter. En kille steg av i Esbo, tydligt överförfriskad, han steg nog inte av frivilligt, men han var på gott humör. Han bad konduktörerna kolla att jag faktiskt hade biljett ;) Hehe. De gjorde faktiskt inte det. Varför vet jag inte. Jag steg av och min kompis mötte mej. Tack för det :) För det var första gången jag hälsade på henne och jag hade nog inte hittat hennes lägenhet. Vi förde mina grejer till lägenheten sedan var vi på promenad med hennes hund.

Kl.24. Ungefär då var vi tillbaka från promenaden och hon bjöd på GOD rabarberkaka :) Mums! Härligt mjuk och kladdig i mitten och hårda kanter :) Lite för hårda sa hon, men goda!

Kl. 01. Efter rabarberkaka följde en massa prat :) Vi hade en del att ta igen! Första gången vi sågs på x-antal år :o För länge helt enkelt!

Kl. 02. Satt vi fortfarande och pratade :) Men vi bestämde att det kanske var dags att börja bädda i alla fall :D Ett foto på hennes hund. Det blåa är en lampa från någon elektronik i hyllan. Jag höll inte kameran helt stilla....hrm...

Innan jag somnade kastade jag ett öga på klockan. Klockan visade 03 nånting. Men det har jag inget foto på :) Så med detta säger jag godnatt! Nästa en 24 timmars dokumentation! Ingen vardag, men en dag som var planerad att bli på detta sätt redan länge innan jag fick veta om denna utmaning.


fredag 2 juli 2010

Ett absolut härligt recept ;)

http://www.ketchupmamman.se/2010/06/lycka-till/#comments

Då menar jag: FÖLJ LÄNKEN och LÄS receptet :) Jag har inte testat det än...men det ska testas! Nån gång....