fredag 31 december 2010

Storing Unmounted Rubber Stamps

En fortsättning på förra inlägget. Hur man förvarar omonterade stämplar. Det har jag faktiskt funderat på! Jag har de flesta förvarade i sina egna askar, eftersom de flesta har en plastask som de kommer i, men sen har jag vissa som kommer i plastfickor, och de är inte lika bra förvaring tycker jag. Här kommer i alla fall lite tips!

Videon är hittad på youtube.



GOTT NYTT ÅR ska jag väl passa på att önska :)

onsdag 29 december 2010

Working with Unmounted Rubber Stamps

Jag surfade runt på nätet för att få en korrekt stavning på mount. Det fanns en massa mount och unmount, så jag skrev in unmounted stamps för att vara säker på att det inte finns flera ord som liknar med olika stavning. Jag hittade denna video som bra visar hur man gör med unmounted stamps, omonterade stämplar.

Jag skulle ha ett inlägg innan jul med omonterade stämplar, men tydligen är det inte här, så jag får skriva det senare. Nu håller jag på att sy förvaringspåsar :) Det kommer också senare. Videon var en slump när jag sökte material till mitt pyssel.

Videon är hittad på youtube.




fredag 24 december 2010

GOD JUL!!!


Detta kort är gjort enligt samma som julbollarna, se inlägg från tidigare.

Ha en riktigt god jul och ett gott nytt år!!!

torsdag 23 december 2010

Sista korten, ficka och vik



Dessa kort är gjorda på kurs. Det här ovan är ett svart avlångt papper som är viket så att den vita spetsen utgör en ficka. Lim på sidorna och och det blir en öppning under spetsen. I fickan får taggen, det gröna kortet på sidan om, plats. Den är enkelt stämplad med olika färger av grönt. Har för mej att den är färglagd med memento-stämpeldyna och en bit tvättsvamp. Den metoden går jag närmare in på en annan gång. Så här dagen före jul är det inget vi hakar upp oss på.

Detta kort är lite mer avancerat. Det är ett avlångt papper, vikt i tredjedelar. Och de yttersta tredjedelarna är vikta i diagonaler. Hänger du med?

Det blir att se ut såhär när man öppnar det. Det är dekorerat med scrapbook papper, trianglar och fyrkanter, samt cirkeln är dekorerad med 2 eller tre olika papper, minns inte vilket. Cirkeln är pålimmad så att den är utanpå snöret men så att limmet inte kommer fram på baksidan.

Ett annat exempel. Gjord i samma papper, eftersom jag gjort dem på två olika kurser, det är också varför jag ville ha dem lite olika, eftersom pappret annars skulle ha gjort dem helt lika.

Inuti har jag stämplat en mistelkvist.

Jag gör en noggrannare beskrivning en annan gång. Som sagt, dagen före jul har vi väl annat att fundera på :)

onsdag 22 december 2010

Julbollar


Själva julkortet kommer längre ner, men först ska vi göra julbollarna som syns här ovan. Dom är ju redan gjorda, så vi gör det en gång till! Följ noga med nu!
Till det här här kortet behövs clear embossing. Och har du ingen värmepistol så är det ingen vits med någon clear embossing, och då kan du alltså strunta i detta kort. ...eller köpa en värmepistol och lite clearembossing!

Sedan behövs Chalk. Dessa är vad jag använder. Finns säker olika att välja mellan.

Till min hjälp har jag tvättsvampar som jag klippt i lämplig storlek. Scrollar du längre ner så får du se dem in action!


Du behöver också en stämpel, jag har RePrints omonterade julgransboll. Som stämpeldyna används watermark. Det är för att den fungerar lite som lim, chalken fastnar i stämpeln.

Till att börja med behöver vi en mask. Så den stämplas...

...och klipps ut.

Därefter tas det färdig klippta arket var bollarna ska stämplas på fram. Längst ner stämplas första bollen.

Sedan är det bara att färglägga den. Ljust i mitten och mörkare utåt, har jag valt att göra. Gnugga tvättsvampen först mot chalken och gör sen cirklar på stämpelmärket så att färgen fastnar jämt. Jag använder den yttersta färgen till att fortsätta ända ut till arkets kanter. Men inte högre upp än vad bollen är.

Sedan tas masken i bruk. Täck över bollen...

..och stämpla nästa boll så att den överlappar den första. Låt masken vara kvar när du färglägger boll nummer två enligt samma metod som ovan. Tas masken bort innan du färglägger så färgläggs ju boll nummer ett också i denna färg.

Så låt masken vara på och färglägg och du får detta resultat!

Täck sedan in boll nummer 2...

...och stämpla dit boll nummer 3

Färglägg denna på samma sätt som de två övriga. Hår kommer den lovade in action bilden! Rosa i mitten har jag valt, och sen mörkare utåt.

Jag vill endast ha 3 bollar, så jag använder min clevercut (eller vilken skärmaskin eller sax som helst duger bra) för att ta bort överflödigt papper.

Sådär! Nu är den lämplig storlek, lämplig färg.

Nu ska vi embossa allt sammans!

Då trycker vi med watermark stämpeln över hela arket. Kommer du ihåg att det fungerar lite som ett lim?
Därför kan man hälla clear embossing (genomskinligt embossing) över hela arket. Obs! Sätt ditt arbete på ett annat papper, för att kunna ta tillvara det överflödiga embossingpulvret.

Häll så att allt täcks.

Lyft på arket och låt överflödigt rinna bort.

och slå den sakta mot bordet för att få bort det som är överflödigt.

Överflödet går att ta tillvara, förutsatt att du har haft arbetet på ett annat papper och detta överflöd befinner sig på ett papper. Ta upp pappret, vik försiktigt så att du kan låta pulvret glida ner tillbaka i burken.

Perfekt! Redo att användas igen nästa gång!

Nu ska arbetet embossas. Då kommer värmepistolen i bruk. Jag har en riktig värmepistol, men det finns speciella framställda för pyssel och just embossing. En vanlig värmepistol fungerar lika bra. En hårfön gör inte. Jag har inte testat, men det blir inte tillräckligt varm. Det ska också gå att embossa över en het platta, men jag tror inte att det är så lyckat....

Ser du förändringen? Det som är uppvärmt blir genomskinligt medan det som behöver hettas upp mer fortfarande är vitt och grynigt.

Slutresultat!

Nu är det bara att montera dem på kort. Jag vill ha dem upphöjda, så jag använder tejpkuddar, en i varje hörn. Ibland sätter jag en också i mitten.

Sedan trycker jag fast arket på ett kort. Jag har mätt och stämplat julkram innan jag tejpade dit julbollarna.

Det här har jag stämplat med watermark och använt chalk för att färglägga stämpeln.
Dessa två är till svärmor och svärfar. Det röda här nedan har jag glömt vem jag skickade till.

Julbollarna går ju att göra horisontellt också. Här har jag valt att ha en boll i mitten och de andra bakom. Enligt samma metod som ovan, bara att det är endast den bollen i mitten som behöver täckas över.


När jag sa att man kan glömma detta kort om man inte har clear embossing, så är väl detta ett kort som bevisar motsatsen. Detta är gjort på samma sätt. Bara att med paket. Detta är inte embossat, men färgen är bättre fixerad om man embossar det. Detta kort kan lossa färg. Men detta kort är till vuxna människor så jag tror inte att de är där och petar på det :) Detta är till Habibis föräldrar :)

tisdag 21 december 2010

Röd - gröna änglar


Tja, vad ska jag säga. Jag trodde att det skulle bli snyggt med silverstämpel på rött. Det visade sig att det inte syntes alls....så jag stämplade på med svart. Och detta är resultatet. Jag har för mej att det första kortet skickades till Sverige till min gudmor och gudfar. Det andra minns jag inte vad jag gjorde av.

Vad har vi för lärdom av mina inlägg dessa dagar 17-21/12? Lämna inte blogginlägg oskrivna! Skriv dom medan minnet är färskt! Fast jag får väl skylla på julen ;) Och på det faktum att jag "måste" baka pepparkakor vid minst 3 tillfällen per år. I alla fall har trenden varit den detta år och ifjol.... :p

måndag 20 december 2010

Julbarn

Jag har några nya pandurostämplar, en av dem är den här, barnet med nallen. Nalle-love, kanske man man kalla den :) Den är till min syster Puffs. Tycker att den passar helt perfekt!

Ett enkelt kort, stämpla och sen färglägga med ProMarker pennor.


Inuti har jag stämplat God Jul, samt prövat min Önskar stämpel. Namnen kom ju där under innan det blev ivägskickat :) Förstås.

Sedan detta är åt min andra syster, sue. Jag hade tydligen bestämt detta kort till en annan kompis, men när jag skulle skicka iväg det så hade jag ändrat åsikt! Min syster skulle ha detta kort! Punkt! Hon kanske inte är så förtjust i julen som jag och Puffs, men detta kort passar henne. Och det har inget att göra med att flickan på bilden har pyjamas på sig ;) Det är bara så att jag tycker att det passar henne. Det som är speciellt med detta kort är att det är högt men smalt. Något annat är det inte. Utan det är stämplat och färglaggt med ProMarkerpennor.


Inuti har det fått en stämpel med God jul önskar vi er. Jag har klickat glitterlim på prickarna runt God och hjärtat har blivit förglittrat.




Det här är kortet som jag tydligen hade menat åt min syster. Jag tror inte att jag skickade iväg det alls. Gillade inte färgerna sen när det kom till kritan. Det är inte det att jag inte tycker om det, det är bara det att det säger inte jul. Vilket skulle ha passat min syster perfekt i sådana fall ;) Men jag tyckte i alla fall att det andra passade bättre! Om det här kortet ändå dyker upp nånstans så hittade jag väl en mottagare (som jag glömt vem) jag tyckte passade till kortet :)

I alla fall är kortet färglaggt med chalk, nallen har glitterlim på fötterna och flickan har glitterband (av glitterlim) i håret.

söndag 19 december 2010

Julkort i grönt

Inget konstigt med dessa heller. Enkla men snygga.

De båda första gick till två kompisar med samma namn, den första, om jag minns rätt, till den gifta av dem :)

Julgranen och Julkramen är två olika stämplar som jag valde att stämpla bredvid varandra. Jag har klippt kanten vågig och limmat på grön bakgrund, en glitterlim ram runt alltsammans samt J, K och M har blivit förglittrade :) Haha, jag kan ju inte kalla det förgylld ;)


Det andra kortet följer samma mönster, men granen är bytt mot en ängel (för er som inte ser det) och bokstäverna är inte förglittrade utan ängelns mistelkrans och bukett har fått glitterlim på sig. Det är bären som jag har gett en röd nyans.



Dessa var två av de sista korten jag pysslade. De är mindre, inte av någon speciell anledning. Ett av dem skickade jag till min kompis och hennes familj i Esbo. Vilket jag valde minns jag inte. Och vad jag gjorde med det andra minns jag inte heller! De var pysslade till speciella personer, alla kort, men i sista minuten gjorde jag några ändringar på grund av att jag inte hade adresser till alla jag skulle skicka åt. Jag var ute i sista minuten så jag kunde inte fråga adresser av de jag inte hade. De som blivit "utan" får sina skickade elektroniskt.

Jag tror i alla fall att det är det första kortet som åkte till Esbo.


Och det andra kortet åkte till Jävle. Det var ett sistaminuten val, en insikt om att jag faktiskt hade adressen dit, fast jag saknade andra adresser.