måndag 16 maj 2011

Födelsedagaskort till ordinarievikarie!

Före detta kort gjorde jag en skiss. En tanke som jag faktiskt ritade ner innan jag började pyssla. Första gången jag gjorde det! Så det var rätt kul. Kortet blev exakt som skissen, men det var ju för att jag visste hur jag ville ha kortet. Kanske någon annan vill tolka skissen på ett annat sätt.



Jag kan ju i alla fall konstatera att jag inte har någon bild på kortet inuti kuvertet. Ett ordspråk "Tacksamhet är hjärtats minne"



Kortet är både ett födelsedagskort och ett tack kort, för det är svårt att få tag i vikarier som ställer upp i vått och torrt, som dessutom känner barngruppen.

När kortet var klart så konstaterade jag att det var lite kalt uppe i vänstra hörnet. Därför stämplade jag några virvlar dit.

Själva blomman är gjord av droppar som jag klippt ut från ett blått papper, troligen handgjort eller gjort att likna ett handgjort papper. Pappret har alltså struktur. Ett vanligt färgat papper utgör mitten. Ett grönt papper som bakgrund och sedan ett kuvert som jag gjort från grunden. Min tanke var att göra ett halvt kuvert så att jag inte skulle behöva fundera hur sidoflikarna sammanfaller, men de sammanföll så bra så kuvertet är helt!

Blomman är lite större än själva kortet, så för den som är intresserad så ser baksidan ut så här!

söndag 15 maj 2011

Dominokex!!

Jag roade mej med att söka på brownies. Egentligen började jag med att söka på "sega brownies utan mjöl" och tyckte att det var lite småkul att de tio första bilderna var mina, typ :) Eller hälften av dom i alla fall. Sen tyckte jag att brownisarna såg så goda ut så jag sökte på brownies bilder, och denna bild kom upp!!



Klickar ni på den så borde ni komma till ursprungsbloggen, och om nån får någon rätsida av vad bloggaren skriver så är det fritt fram att översätta! Har i alla fall kommit fram till att det är frågan om brownies :) Fast det skulle lika gärna kunna vara kex! Tror jag ska göra sånahär som kex nångång, typ när jag har nån bjudning eller nåt, för de är lite söta :)

Jag vet inte vad jag ska sätta för tag på den här, för den innehåller ju inget recept (ifall inte nån lyckas dechiffrera ett recept från ursprungsbloggen), men jag vet inte vad annat jag skulle tagga den som....pysselidé kanske? Nja, det får komma under recept, eftersom allt egengligen borde komma under pysselidé och så den taggen kan jag ju inte använda!