lördag 25 juni 2011

En födelsedagspresent till en som inte vill bli firad!

Om man inte vill bli firad fast man fyller jämt (jag ska väl respektera födelsedagsbarnet och inte skriva ut ålder :) ) så kan man väl laga till något smått i alla fall! Efter mycket velande fram och tillbaka så kom vi fram till att födelsedagsbarnet troligtvis hejar på Liverpool. Fast det var så pass osäkert så jag hoppas att det blev rätt i alla fall! Födelsedagsbarnets son kunde inte heller svara på frågan! Nåja.


Jag började med att söka på nätet efter en lämplig bild. Och hittade den här! Tänkte att jag troligtvis tagit mej vatten över huvudet, men skam den som ger sig!!


Köpte röd och svart sprejfärg. Sprejade hela krukan röd och fatet svart, sedan ett lager rött. Jag klippte ut vingarna som schabloner och sprejade med svart. Sprejade ett lager med rött över för att täcka över där det behövdes med rött. Sedan ritade jag på frihand resten!

Det var ett pillgöra men det var kul! Som färger har jag använt modellbilsfärg, en färg som inte är vattenlöslig och hoppeligen tål lite solsken. Jag har gjort 3 askkoppar tidigare, alla har bleknat i solen, så nu byter jag till en annan sorts färg!

Här är resultatet av själva fatet. Rätt läckert! På bilden jag tog från nätet var det ju mörkare nertill.


Och såklart ska det stå handmade by Nettan under!! Jag är sjukt nöjd över resultatet!! Hoppas födelsedagsbarnet också gillar den :)

måndag 20 juni 2011

Split Negative

Igen har jag fått ett jättefint tips på hur man på ett enkelt sätt kan göra snygga kort. Tipset hittade jag via en vän som hade satt upp en länk på facebook. Jag använder samma rubrik som bloggaren har. Jag har inte hunnit testa denna teknik än. Det får komma på min "att göra" lista :)

Bara man har fantasi så finns det inga gränser!

fredag 17 juni 2011

För en underbar vän ♥

Det är inte lätt att separera från någon man bott tillsammans med länge. Delat liv, sorger och nöjen. Det spelar ingen roll att det är ett gemensamt beslut när hu,öret åker berg-o-dalbana. Vissa dagar mer, andra dagar mindre.

En kväll var det verkligen raka spåret från topp till botten. En blöt utekväll gjorde att mitt humör verkligen var ostabilare än vanligt. Helt förstörd på flera olika sätt möter jag en kamrat på väg hem. Kamraten i fråga ser mitt tillstånd och hjälper mej att komma hem till sig. Det var kortare väg.

Troligtvis räddade han mej från att totalt bryta ihop hemma i mitt eget vardagsrum där jag skulle ha stött på sanningen igen genom att måsta dela lägenhet med mitt ex eftersom jag då inte hade fått ta i lägenhet.

En självklarhet kanske att hjälpa hem en kompis som fått sig lite för mycket. Men det var inte den biten som skulle ha varit mitt fall. Mitt fall skulle ha varit sanningen. Som jag ju var/är väldigt medveten om men som var tyngre just den kvällen.

Jag ville därför ge något. Något smått i alla fall. Så jag prövade en ny teknik som jag hade sett via en kompis på facebook. Det som syns här uppe är alltså resultatet av min gåva.

Den har dragspelskanter. Det här är faktiskt mitt första projekt, även om jag har ett tidigare kort i bloggen som har samma teknik. Jag tycker ränderna på pappret är så läckra! Därför detta val av papper.

När man öppnar kuvertet så kommer dragspelen att göra öppningen stor. Jag har knutit fast kuvertet med ett snöre för att få det att hålla ihop.

Min lilla gåva bestod i all enkelhet av en chokladplatta. Om den sorten faller honom i smaken det vet jag faktiskt inte.

Utanpå hade jag skrivit en enkel text. Hade egentligen tänkt skriva "För att du är underbar" men jag tyckte att det inte att det såg bra ut, så jag lät bli.

Hade tänkt lämna det i postlådan. Men när jag cyklade dit så mötte jag honom på väg bort och det kändes bara löjligt att sticka ett paket i postlådan efter att jag hade pratat med honom :)

Kan ju tillägga att efter kvällen i fråga så fick jag frågan pm detaljer...tja. Jag fick mat och jag fick sova! Ett täcke och en kudde, tak över huvudet. Vad mer kan en tjej önska? :)

onsdag 15 juni 2011

Grattis på 60 års dagen!!

Jag pratade med min mamma i telefonen. Jag visste att de hade varit till Sverige en helg. Jag reflekterade inte så mycket över saken. Klart att de måste få åka till Sverige en helg nu som då!

När jag pratade berättade hon att de hade varit till min gudfars 60 års dag till Sverige. Vadå? Tänkte jag, är det ingen som informerar mej om saker och ting? Min kära mor säger att hon har berättat, men jag hade så mycket att tänka på just då så kanske informationen gick mej förbi. Jag själv menar att jag bara blev informerad om att de skulle till Sverige. Så ord står mot ord, så det är bara att lämna det. Ingen av oss kommer att ge oss ändå!

Men jag tyckte i alla fall att jag skulle pyssla ihop ett kort. I villervallan före flytt, efter separation har inte inspiration varit nåt jag haft för mycket av. Men jag lyckades i alla fall knåpa ihop ett kort! Jag lyckades däremot inte ta bild av det när det var färdigt!

Jag gjorde ett kuvert i en storlek som passade mönstret på pappret (jag har inte bild på det, bara från insidan, längre ner). Därför valde jag att göra ett kort som passade i storlek till kuvertet. Jag hade köpt två nya stämplar, en med ballonger och en med denna kvinna. Jag valde kvinnan. Hon är så vacker tycker jag! Nere i hörnet har jag sedan satt en lapp med siffran 60 på. Resultatet har jag inte fotograferat, av någon anledning...

Däremot själva lappen. Så här såg den ut!

Fastsatt med dubbelhäftande tejtkuddar. Så att det blev lite tredimensionellt.

Kuvertet såg ut så här från insidan, innan den var ihopsatt. Jag har använt denna teknik.
Framsidan av mitt kuvert hade kakor och muffins på sig. Ett papper som jag har fått av min syster men inte hittat på nåt att göra med före nu. Synd att jag glömde ta kort av det. Satte ingen magnet på kuvertet (vilket hon gör i filmen, länken) utan jag tryckte ner fliken in i kortet. Där satt den bra! Sen skrev jag adressen direkt på kortet. Vet inte om den har kommit fram dock. Det har jag inte fått veta.

Ett enkelt kort, men endå elegant :) tyckte i alla fall jag!

lördag 4 juni 2011

Grattis på 85 års dagen!!

Jag är i en situation i livet då pyssling kanske inte kommer på top 3. Och då är det inte bra kan jag säga! Annars kan jag låta det vara osagt, de som känner mej vet vad det handlar om.

Jag ville i alla fall pyssla till världens bästa "mormor". Min egen mormor ärsedan länge död, och henne har jag inte ersatt. Men det är härligt att ha en andra mormor också!



Det är till en 85 års dag, som med rätt har varit redan för 1½ vecka sedan. Men jag var bortbjuden på själva dagen, följande helg gick inte att få att fungera så tredje gången gillt! Åker upp denna helg (när jag skriver är det 3-4 dagar kvar innan hon får sitt kort, men inlägget kommer att publiceras på lördag, så hon hinner få kortet först)

Jag passade på att handla nytt pysselmaterial senast jag var till Stockholm. Då tittade jag in på Panduro. Där hittade jag material som har inspirerat till detta kort.

Själva pappret kommer från en vänlig själ :) En arbetskamrat och vän som tog sig tid att välja ut, packa in och komma via min lägenhet för att lämna ett paket utanför så att jag hittade det när jag kom hem ♥ Det var en del funderande innan jag kom på vem det var, men när jag väl hade kommit på det var det ju självklart från början :) Tusen tack till henne



I paketet låg ett scrapbooking kit. Färgerna på alla papper är tagna från det kitet. Utom pappret till själva kortet och den vitspräckliga bakgrunden som är köpta på en bokhandel för något år sedan.

Idén var att jag skulle ha 3 tags utanpå varandra. Alla med någon olika text eller liknande. Sedan ville jag ha dem ihopknutna med ett snöre som går i färg med kortet. Jag funderade också på att sätta grönt snöre, eftersom jag har grönt i kortet. Det skulle ha gett en extra färgklick. Men sedan valde jag beige...eller om det är ljusbrunt, så att jag höll mej till de naturnära färgerna. Den gröna var mera vad jag kallar mossgrön.

Jag funderade lite från och till ifall jag ville ha kortet stående eller liggande. Sedan kom jag fram till att jag sällan gör liggande kort. Och kortet kan vara både stående och liggande beroende på hur mottagaren önskar! Den mittersta taggen är fastklistrad, de övriga är lösa. Detta för att jag egentligen ville ha alla lösa, men de skulle i såfall halka ner och vara alla utanpå varandra. Den minsta gick att vrida så att snöret håller den på plats, märkte jag.