fredag 30 december 2011

Grattis och God Jul

Jag vet att det inte är någon höjdare att fylla år runt jul. Man får bara en present, och det är en kombinerad jul-födelsedagspresent, ändå gjorde jag en sådan i år!

Jag visste precis vad hon önskade sig! Därför gjorde jag så här! Jag köpte ett presentkort. Sedan istället för ett kort gjorde jag ett kuvert.

Ängeln var färdigt på pappret jag använde. Så jag valde att kortet skulle vikas så att ängeln kom på ena sidan, vilket gjorde att kuvertet inte vek så som jag ville, men vad gör man!

På sidan fick den ett dragspel

Sedan var det bara att öppna och sätta in presentkortet

och på framsidan kom en "vacker" rosett! Nu kan hon köpa precis vad hon vill ha, och jag riskerar inte att köpa något som hon redan har :) Hon samlar på en speciell serie från butiken presentkortet går till.

torsdag 29 december 2011

Små pepparkakshus till julen


Ett stackars hus glömde jag att dekorera....så det bor hemma hos mej :) Gjorde alla dekorationer innan jag monterade ihop i år. Annars brukar jag göra tvärtom. Men detta fungerade också bra!

Ett poker-hus åt Ex-et. Ett fullt hus kanske? Med ruter, klöver och spader på framsidan, ett litet pepparkakshjärta på baksidan. Tänkte laka pokerchips på sidan...men det ville inte glasyren samarbeta med!

En liten stuga åt ex-svärmor. Enkelt dekorerat med ränder hela vägen runt.

Så en hundkoja åt ex-svägerskan! De har så många hundar så de kan behöva en extra koja :) Med ett tassavtryck framtill

och några spår på sidan!



Det är inte mycket, men något! För något ville jag i alla fall ge. Ex-svärfar har sin julklapp här hos mej ännu....för av någon anledning så åkte den via mina egna föräldrar. Jaja, en julklapp fram och tillbaka var inte så tungt! Synd bara att ex-svärfar måste vänta på sin julklapp! Måste ta och skicka den på posten då bara :)

onsdag 28 december 2011

Hur man packar en Hälsolimpa!

Hur man GÖR en hälsolimpa hittar ni HÄR

När de är färdiga ska de packas. Jag brukar ofta ta ut limpan ur formen (eftersom jag inte använder engångsformar, oftast) och packa in dem i lämplig plastpåse. Nu gjorde jag inte så denna gång. Utan jag konstaterade att limporna blev mindre än vanligt i formarna (eller, vad jag tror mer på, att formarna var större än de jag använt tidigare). Så jag tog locket. Och dekorerade det!

Hälsolimpa är stavat med omonterade stämpel-bokstäver. Tror inte det heter omonterade, men jag minns inte vad de heter för tillfället....kanske för att jag pysslar för lite nu för tiden..? I alla fall är de stämplade direkt på ett lila scrapbook papper. Den andra ändan av formen är av baksidan till samma papper. Jag klippte med mönstesax för att få mönstret och klistrade det utanpå det första. God Jul är endast stämplat, och slingorna (som fanns på pappret) har fått extra glitter, rött glitter.


Samma stämplar för att skriva Hälsolimpa. Detta papper har ingen baksida, eller, den är endast vit, men det bryr vi oss inte om eftersom vi bara använder ena sidan. Änglarna och God Jul är stämplade direkt på. Sedan är blommorna ditsatta med brads. Den vänstra blomman har jag målat lite på inre kronbladen. Båda är två blommor som är sammansatta till en. Jag har sen limmat det dekorerade papper på det färdiga locket. Detta gäller alla tre!

Denna är simpel (liksom de övriga också), Hälsolimpa stämplat rakt på. Sedan har jag valt att klippa ut ett hjärta, som en ruta. Detta har jag limmat på ett rosa papper, där jag stämplat God Jul. Alltsammans bara ihop limmat.


Här är de alla tre! Hoppeligen har de hittat fram till sina nya ägare :) I alla fall två vet jag att har hittat fram och var mycket uppskattade :) Men det visste jag med tanke på mottagaren!

Ett fantastiskt recept som inte tar länge att svänga ihop. Fantastiskt gott och bara att byta ut de ingredienser som inte faller i smaken. Jag brukar plocka till en del, jag följer receptet, men sen kan jag hälla i extra russin, solrosfrön (vilket jag alltid har, eftersom jag bytt ut linkross mot det, men då tillsätter jag ibland linkross, så hur jag nu uttrycker det!), jag har funderat på att tillsätta kokosflingor, men jag har inte testat än! Förra julen tömde jag mitt förråd på torringredienser som skulle passa i brödet. Det kräver en del ingredienser förstås, men efter att man gjort brödet första gången är det lätt att fylla på det som tar slut.

lördag 24 december 2011

Till er alla från oss alla En Riktigt God Jul!!


Inte ETT julkort skickat i år, så jag önskar er alla en riktigt varm och trevlig jul!
Ingen glömd och ingen nämnd :) Eller om det var tvärtom!

tisdag 13 december 2011

Tändsticksaskar

Julpyssel hemma hos mej! Äntligen! Som vi har försökt få ihop det P och jag! Fast vi pysslade egentligen inte det vi hade tänkt, utan vi bytte bana.

Jag hade glömt att köpa lite material, och köpte istället annat material. Jag köpte pirkkas stearinljus och tändsticksaskar.

Eftersom P inte har pysslat sånt här tidigare så valde jag att pyssla en modell. Jag valde papper ur ett häfte med mösterpapper som jag har fått av Liiten (ett kallasnamn som Habibi har gett henne) förra julen, om jag minns rätt.

Bävern fanns färdigt på pappret, det enda jag gjort är att stämpla god jul i rött och sätta dit två brads-knappar i hörnet på ett vitt papper. Sen klistrade jag fast pappret på det mönstrade pappret. Den har ingen baksida.


P har pysslat denna låda. Hon sökte bland mina papper och hittade ett som hon fastnade för. Baksidan är med samma papper, men utan desto mer mönster. Glittret fanns redan på pappret.
Efter det stämplade hon God jul på ett vitt papper, som hon klistrade på ett rött papper som hon klippt med mönstersax. En liten bit papper med röda sammetsrosor satte hon i hörnet som en extra detalj. Jag gillar denna extra detalj!


Som sista projekt valde jag ett papper med en skunk på röd bakgrund. Jag funderade en stund och kom på att jag ville ha Julkram stämplat ovanför. Efter att jag hade konstaterat att jag inte hade en liten Julkramstämpel så valde jag min stora. Jag har stämplat Julkram med genomskinlig stämpeldyna och därefter embossat den vit. Jag klippte raka kanter så att det skulle passa till motivet och klippte sedan av där som det röda pappret tog slut.

Biten är sedan (såklart) limmad på en tändsticksask (lika som de andra)