220 gr smör/margarin
8 dl havregryn
0,5 dl sirap
2 dl socker
4 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
Rör ihop alla ingredienser, bred ut massan i en smord långpanna
grädda i 175 grader ca 15 minuter
du behöver 4st guld nougat eller en chokladkaka ( själv använder jag alltid bara marabous)
man kan värma upp nougaten/chokladen lite i micron också ....
hyvla nougaten/chokladen direkt över den heta kakan och bred ut massan , låt svalna lite och skär i lagom bitar, typ 2 muns bitar ( den blir mäktig)
--------------------------------------------------------Ja, den texten ovan är tagen från Rosa Kattens blogg. Jag själv använde i alla fall nougat som glasyr, men också marabou choklad, för jag är inte så förtjust i nougat. Nu visade det sig att detta var en väldigt god sort :) Men det visste jag inte när jag köpte den.
Några fina bilder av tillagningen finns inte. Men jag skulle rekommendera en mindre långpanna :) Mina chokladrutor hade en tendens att falla i bitar, för de var så tunna!
Resultatet blev bra :) Som havreflarn med choklad på! Mmmmm. Grannen som var på besök gillade dem också! Ett bra betyg får de!
Men fy hooolins vad gott det ser ut!! MUMS :) Har smakat sånna där förut också då mamma lagat så jag VET att de är goda ;)
SvaraRaderaSer hur gott ut som helst...
SvaraRaderaVad bra att du gillade bloggen.
Idag är jag määkta uttråkad coh kan inte komma på nånting att göra och allt pyssel är nere i butiken och ute är det för kallt...
Rosa katten ... har tittat lite dåligt i din blogg :( fyyyyyyy på mig ....
SvaraRaderamen skall bara tillägga , jag har gjord den i mindre långpanna, och konstaterade att den smakade inte lika gott och det blev för tjocka bitar, dessa tunna är en godbit ;) men pröva i mindre form, och berätta om du också tyckte den smakade godare tunn :) *meow*