Tillagningstid: 30 minuter minuter
Ingredienser
4-6 kycklingfiléer
2 dl krämig kokosmjölk
1-2 dl vispgrädde
4 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
Saften av ½ lime
1 tsk salt
Smör till stekning
Beskrivning
Skiva kycklingen i "slantar". Smält smör och bryn filéerna försiktigt tills dom är genomstekta. Låt vila i en annan form.Sänk temperaturen. Slå på kokosmjölk och tillsätt limesaft, sambal oelek och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock.
Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud anrättningen tills såsen antar en krämig konsistens, ca 5-10 min. Färga eventuellt med några droppar soja eller en valfri kryddsås.
Lägg tillbakas kycklingen och värm.
Servera ev. med lite rostade nötter eller kokos på toppen och gärna en krispig sallad till.
-------------------------------------------------------------------------
Receptet är från Matklubben.se. Tack bästaste C som tipsade mej om den sidan en gång för lääängesen :) Har ett par recept som jag laddat upp, men har hittat en massa kul där också. Denna gång sökte jag på skoj efter "jordnötssmör". Vips kom det upp ett recept på jordnötssmör cheescake och denna, plus några till! Jag bestämde att pröva dessa båda! Kycklingreceptet hade jag ju ingredienser till hemma så det fick bli den till först då!
Plockade ut allt vad jag behövde. Stekte kycklingen, fast jag hade färdiglagad kyckling hemma, tänkte att det kan vara för att få smak i stekpannan i alla fall. Satte till kokosmjölk och kryddor. En tsk salt är väl verkligen att ta i! Satte typ ½ och det var helt bra!
Jag laga faktiskt ris till istället för sallad, som rekommenderades. Men jag rostade lite cashewnötter och jordnötter i en stekpanna i alla fall. Riktigt riktigt mums! Ser inte så färggrant ut förstås, men det skulle se mera färggrant ut om jag haft sallad till också. Nu hade jag inte det. Hade en tomat, men den hade passerat bäst före datum :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar