Ingredienser
200 g rumsvarmt smör eller margarin1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
2 dl hackad mörk choklad
2 dl hackad mjölkchoklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en stekpanna i gjutjärn, ca 25 cm i diameter.
2. Vispa smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägget.
3. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda till en slät deg. Tillsätt chokladen.
4. Tryck ut degen i stekpannan. Grädda i ugnen i ca 40 minuter. Låt inte kakan stå inne för länge för den fortsätter att gräddas en stund sedan den har tagits ut ur ugnen.
5. Låt svalna på galler. Kakan kan serveras varm eller kall. Skär den i skivor och servera den som den är eller med en kula vaniljglass.
6. Gör kakan ännu mer amerikansk genom att tillsätta 1 dl jordnötssmör.
Jag tillsatte inte jordnötssmör, för det hade jag inte hemma. Men SUPERGOD!! Sen var min stekpanna lite för liten tror jag, för det blev en massa deg över. Och så tog jag ut kakan efter 20 minuter, för sen tyckte jag att den luktade färdigt och kanterna hade blivit lite brunaktiga.
Överlopps degen plattade jag ut till "små" kakor, som jag gräddade i lite på 10 minuter. De har jag inte smakat på än :) För av den stora kakan har jag ätit så jag mår illa!! Hahah! Supergod! Man kan väl äta liiiite till! Bara för att det är så gott. REKOMMENDERAR!!
Receptet hittas också här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar