Vad är det för en löjlig dag att ha morotens dag? Skulle det inte vara värt att ha morotens dag när moroten är färdig att plockas ur jorden?? Som det är nu måste man fira morotens dag med att plocka fram de morötter som legat längst inne förrådet och hoppas att dom är ätbara... ja, ja....
Men man kan göra mycket med morötter. Mycket känner jag till, så jag tänkte kolla ett recept som jag aldrig har prövat! Kanske det kan bli bra? Citron och timjanmarinerade morötter.
600 g morötter
2 l vatten
1 msk salt
1 st citron
1 kruka timjan
1 st vitlöksklyfta
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
1 dl rapsolja
0,5 dl vitvinsvinäger
1. Skala morötterna och skär dem i stavar. Koka upp vatten med salt och koka morötterna 3-5 min.
2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Plocka timjankvistarna. Skala och hacka vitlöken. Blanda alltsammans i en skål.
3. Blanda socker, salt, vinäger och olja. Häll vinägretten över morötterna. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar