Här delar jag med med ett pajrecept som jag gärna skulle vilja testa. Nu är det ju så att jag inte visste vad filodeg är...så det fick jag väl börja med att googla. Så det finns som inlägg för igår Men nu, ut och leta nässlor!
Filopaj med nässlor och pinjenötter
250 g | filodeg |
---|---|
100 g | smör, smält |
Fyllning:
150 g | nässlor |
---|---|
1 st | lök, gul |
0,5 msk | smör |
0,5 msk | rapsolja |
200 g | fetaost |
4 st | ägg |
3 msk | mjölk, (3 %) |
3 msk | vispgrädde |
1 tsk | örtsalt |
2 krm | svartpeppar, nymald |
50 g | pinjenötter |
2. Fyll en stor kastrull med vatten och koka upp. Skölj nässlorna och låt dem koka 1-2 min. Ta upp nässlorna med hålslev. Låt svalna och krama ut överflödig vätska. Finhacka nässlorna. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör och olja.
3. Riv hälften av fetaosten grovt. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, örtsalt och svartpeppar. Rör ner den rivna fetaosten i äggstanningen.
4. Fyll pajskalet med lök, nässlor och resten av fetaosten, som smulas ner i större bitar. Häll på äggstanningen och toppa med pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Servera pajen kall eller varm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar