Att experimentera fram blondisar med vanilj och citrussmak som man ska ge bort är väl lite väl vågat....trots det är det precis vad jag har gjort! Blogginlägget kommer att visas imorgon, EFTER att mottagaren har fått sin tårta. För det blev en mega-muffins.
Jag valde att köpa en muffinsform enkom för att baka denna muffins. Duktiga jag köpte en massa annat men inte en muffinsform....men det gick precis lika bra att grädda muffinsen i en glassburk av papper. Som jag hade klätt med bakplåtspapper.
Ingredienser:
200g vitchoklad
100g färskost
1-2 msk lemoncurd
1 tsk vaniljsocker
200g smör
2 1/3 strösocker
3 stora sprättägg
1 2/3 dl vetemjöl
Förvärm ugnen till 180 grader.
Jag bröt chokladen i mindre bitar och satte den i en plastburk i mikron. Mikrade i ca. 1 minut, varav jag ibland öppnade för att kolla att chokladen sköter sig. Det vill säga, inte bränner!
Sedan halvsmälte jag smöret, så att det var typ rumstempererat, inte rinnigt, och skedade över färskosten. Jag vispade ihop alltsammans tillsammans med sockret och vaniljsockret. Efter det vispade jag ner ett ägg i taget. Även om jag inte förstod varför det skulle vispas ner ett och ett....Jag slängde på högt ner lite lemoncurd och vispade tills allt var slätt. Mjölet vispas ner med hjälp av "pulsknappen". Fråga inte varför...
Sedan blandade jag ner vitchokladen med hjälp av en slickepott.
Jag hällde smeten i min "mega-muffins-form" och resterande smeten hällde jag i vanliga muffinsformar.
Blondin ska grädda i 25-30 minuter, så jag gräddade muffinsen i 25 minuter, sedan tog jag ut den. mega-muffinsen gräddade jag tills jag trodde jag skulle få spunk! Åtminstone dubbelt vad den skulle vara! Sen gav jag upp...och då var den inte ens helt stel. Av någon anledning stelnade den efter att jag tog ut den. Så få se hur den smakar sen!
På mega-muffinsen bredde jag en glasyr gjord på ca. 80g färskost, 1 msk lemonkurd och ½ dl florsocker. Allt mycket på högt, eftersom jag inte mätte. Jag blandade ihop, smakade av och bredde över. Är den ätbar så är den! Muffinsen jag smakade på var god, och smeten var fantastiskt god! Så det får bära eller brista!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar