söndag 5 maj 2013

Filodeg

Hittade ett recept som hette filodeg. Jaha, tänkte jag, låter spännande. Så jag klickar på receptet och läser ingredienserna. Ja, man ska börja med att ta si och så mycket filodeg! ....jahaaaa...jasså du menar deeet??

Jaha, bara att googla då! Enligt vikipedia köps den oftast färdig eftersom den är svår att få så där lövunn som den ska vara....men till slut hittade jag ett recept på kokaihop.se!

En deg vars ingredienser man alltid har hemma, beskrivs den som. Nå! Bara att sätta igång då!

3 dl mjöl
en skvätt kallt vatten
en nypa salt


  1. 1. Knåda ihop ingredienserna till en smidig deg (ungefär samma konsistens som en bulldeg).Forma till en boll, plasta in och låt vila en halvtimme i kylen.
  2. 2. När du sedan ska använda degen kavlar du ut den till tunna plattor. Dra sedan ut den med fingrarna i luften, så att den blir lövtunn (ungefär som pizzabagarna formar pizzadeg).
  3. 3. Låt degen torka en stund på en duk, grädda i ugn 175 grader i ca 30 min eller till degen fått fin färg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar