fredag 22 mars 2013

Dags att så gräs

Det finns en miljon olka varianter på hur man ska göra påskgräset snyggt. En mjölkburk med katt eller kanin som håller i. En mjölkburk som ligger ner, gör ett långt påskgräs. En kött-förpackning är också en möjlighet.

Men nu gör jag det enkelt och väljer en kruka i en vacker färg. Gult, påsken till ära. Man kan såklart dekorera krukan, med knappar och pärlor och vad som helst. Eller så lämnar man den som den är.

Låt barnen själva sätta i mylla så att det fyller ca.3/4 av krukan (eller valet av burk). Platta till lite och låt barnen själva, eller tillsmmans med vuxen strö frön in krukan.

Ett tips är att sätta fröna i en burk, så får barnen ta med fingrarna och strö fröna över myllan. Då behöver du inte vara orolig att hela påsen kommer i kruka etts vänstra hörn. Sen kan barnen hjälpa till att vattna sina frön med en sprayflaska.

Sätt färskplast över så gror dom bättre. Kom ihåg att vattna! Gräset borde vara lagom långt till påsk!

2 kommentarer:

  1. Det funkar jättebra att lägga fröna i en gammal strösselburk ( eller nån annan kryddburk med stora hål). Då är det lätt för baren att få det lite lagom med frön :)

    SvaraRadera