onsdag 27 mars 2013

Harar

Ett enkelt rätt vackert pyssel. Lämpligt för alla åldrar, men resultatet blir inte lika i olika åldersgrupper förstås. Kanske haren inte har mer än ett penseldrag när 1 åringen pysslar. Ögonen lite här och där och mårrhåren på sniskan. Men det är ju en del av charmen.

Du behöver:

En toarulle
Vit färg (eller vilken färg dina kaniner ska bli)
Kartong i samma färg (eller varför inte annan) för öron och fötter. Rita dem på högt, beroende på hur stora öron och fötter du tycker dina kaniner ska ha.
Knappar eller liknande för ögon
Piprensare, till morrhår
Silkespappersskrutt, till nos
Lim

Börja med att färglägga haren. Det kan vara bra att låta haren torka. Är det ett barn som är duktig att pyssla och orkar, så tror jag inte att det är något problem att göra allt på samma gång. Är det ett barn med kort tålamod som inte orkar, ta en paus! Ta inte bort ivrigheten att pyssla genom att tvingas göra något man inte vill.

Sedan är det dags att dekorera! Börja med ansiktet. Ögon morrhår och nos. Sedan lite lim på öronen, så att de hålls (tips, ha en flik nedanför öronen så limmar du öronen på insidan av toapappersrullen) och lim på nedredelen av toapappersrullen. Det kan vara idé att ha ansiktet att torka innan du ställer kaninen på fötter, ifall de vill glida av limmet!

Sen är kaninen klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar