Sedan var det bara att forma biffar av smeten (som för övrigt fortfarande luktade konstigt). Det smakade helt bra sen sist och slutligen. I kryddblandningen skulle finnas röksmak, säkert det som luktade så konstigt.
I en hamburgare ska ju finnas annat än en biff (känner faktiskt en person som beställt en hamburgare utan biff, för hon äter inte kött. Det tyckte jag var intressant :) Hon fick faktiskt sin hamburgare utan biff!). Jag tycker det ska finnas sallad, tomat, inlagd gurka, hamburger dressing, senap och ketschup. Ost är inte heller fel, så jag skivade upp lite ost.
Hamburger bröden stekte jag i torr stekpanna och satte en gjutjärnsstekpanna (som var varm) utanpå. Så fick brödet värme från båda hållen. Locket och bottnet värmde jag skillt alltså.
Hamburgern plockas ihop och läggs på tallrik. Pommes läggs bredvid. Senap och ketschup om så önskas. Ät och njut :)
Det blev en riktig god fredags-middag!
(även om franskisarna hade varit lite för länge i ugnen....men de fick ju aldrig någon färg!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar