torsdag 22 oktober 2009

Höstlöv

Nu är det höst och det är bäst att passa på att pyssla med det naturen ger, eller inspirerar till :) Det här pysslet har inte jag kommit på, men jag tyckte att det blev fint och vill spara det någonstans var jag får tag på det när jag behöver det.

Tavlan är här inte riktigt klar, den saknar en wellpapp-ram som faktiskt gör denna tavla rätta!

Detta pyssel är enkelt att göra! Det enda man behöver är en tavla (vilket tjockare papper som helst duger säkert hur bra som helst!), löv (i detta fall lönn löv) och färger (vattenfärger eller täckfärger, gärna flytande). Höstens färger passar bra!

Den person som kom på detta pyssel sa att hon är mycket medveten om att blå inte är en höstlövs färg, men att hon tyckte att det piggar upp. Bara fantasin sätter gränser :)

Ta ett av löven och sätt färg på ena sidan. Pressa sedan lövet med färgsidan neråt mot "tavlan". Upprepa så många gånger som du önskar och byt sedan färg. Tänk i alla fall på att för många tryck kan göra att tavlan blir mera färgfläckar än lövavtryck, men så länge barnen har roligt så :)

Låt torka. Vill man ha en wellpapp-ram så behöver man naturligtvis wellpapp :) Det går bra att med hjälp av nål och tråd göra en hängare åt tavlan (då behövs naturligtvis nål samt tråd ;) Hehe)

Detta pyssel passar utmärkt till de mindre barnen, de behöver i alla fall hjälp med att få färgen på rätt ställe, samt att svänga på lövet (och att få lövet på tavlan och inte på bordet, golvet eller i munnen). De äldre barnen klarar av att jobba mera självständigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar